BØRSEN BÆREDYGTIG
Bæredygtig
De grønnere materialer
Tak, fordi du læser med

Denne artikel kræver normalt abonnement, men er gratis for dig, fordi Danske Bank har finansieret adgang til Børsen Bæredygtig for alle i dansk erhvervsliv.

Danske Bank har ikke haft indflydelse på selve artiklen.

Læs mere om Danske Banks involvering.

1 Hvad er problemet?

Bygninger står for 30 pct. af det danske CO2-aftryk både i opførelse, materialer og energi brugt efterfølgende. Derfor er byggeriet en vigtig brik i den danske klimaplan.

2 Hvad gør virksomhederne?

Flere sender nye materialer med lavere klimaaftryk på markedet. Men salget er yderst begrænset, fordi sektoren ikke vil betale mere for de nye produkter.

3 Har de ikke bare sat prisen for højt?

Nogle mener, at prisen ikke behøver være op mod 20 eller 30 pct. højere end traditionelle materialer. Omvendt lyder argumentet for merprisen, at det koster i udvikling og mandetimer, hvilket virksomhederne skal have hjem igen.

4 Er billedet ens for alle?

Nej, virksomheder som Rockwool, der har omlagt produktionen fuldstændig, oplever god efterspørgsel. Det samme gør virksomheder uden opdeling mellem mere grønne og traditionelle materialer.

5 Hvad kan løse det?

Flere håber, at kommende lovgivning for nye større bygninger i 2023 vil skubbe på, og at det offentlige slår hul på grønne udbud.

Forsiden af Børsen Bæredygtig