BØRSEN BÆREDYGTIG
Bæredygtig
Brintkomet gør klar til milliardnotering
Tak, fordi du læser med

Denne artikel kræver normalt abonnement, men er gratis for dig, fordi Danske Bank har finansieret adgang til Børsen Bæredygtig for alle i dansk erhvervsliv.

Danske Bank har ikke haft indflydelse på selve artiklen.

Læs mere om Danske Banks involvering.

Green Hydrogen Systems vil noteres i København og har fået trecifrede milliontilsagn fra bl.a. ATP, Vækstfonden og Nordea

Brintvirksomheden Green Hydrogen Systems (GHS) vil gennem en børsnotering i København rejse 1 mia. kr., der skal være med til at sætte skub i store vækstplaner på markedet for grøn brint.

Det synes jeg klart reflekterer, at der er en meget fin opbakning til vores virksomhed Thyge Boserup, formand, Green Hydrogen Systems

Ifølge bestyrelsesformand Thyge Boserup er en børsnotering det helt rigtige skridt.

“Vi har fundet frem til, at en børsnotering passer rigtigt godt til det, vi vil. Vi skal hente et ikke uvæsentligt beløb, og som børsnoteret selskab får vi også en fremtidig adgang til kapital,” siger han.

Selskabet har sikret sig tilsagn for 656 mio. kr. fra nuværende og nye investorer. Herunder vil ATP købe aktier for 200 mio. kr., mens Vækstfonden, Nordea og Bankinvest vil købe for 100 mio. kr. hver. Også Spar Nord og MK Ventures køber for hhv. 45 og 25 mio. kr.

“Det synes jeg meget klart reflekterer, at der er en meget fin opbakning til vores virksomhed,” siger formanden.

GHS producerer elektrolyseanlæg, der kan producere grøn brint, som er udset til at skulle spille en væsentlig rolle i den grønne omstilling. Brinten kan direkte – eller omdannet til andre grønne brændsler – benyttes i sektorer, som er svære at elektrificere. F.eks. tung transport og industri.

Vil opruste

Det ventede provenu på 1 mia. kr. skal sikre en oprustning på særligt tre fronter hos virksomheden, der vil arbejde for at sænke omkostningerne for grøn brint, som derved kan blive mere konkurrencedygtig.

Det kræver vækst i organisationen, udvidelse af produktionskapaciteten og flere penge til forskning og udvikling, fortæller adm. direktør Sebastian Koks Andreassen, der ser et stort potentiale i markedet:

Vi skal gøre os klar til at levere på den stigende efterspørgsel, vi ser i markedet. Det kræver en skalering Sebastian Koks Andreassen, adm. direktør, Green Hydrogen Systems

“Vi skal gøre os klar til at levere på den stigende efterspørgsel, vi ser i markedet. Det kræver en skalering på alle fronter af vores virksomhed,” siger han.

Ambitionen er en omsætning på over 1 mia. kr. og en positiv driftsindtjening (ebitda) i 2025. Et markant hop fra hhv. 12 mio. kr. og et driftsunderskud på 70 mio. kr. i 2020.

GHS har allerede i dag Nordic Alpha Partners, A.P. Møller Holding og Norlys i ryggen. De vil også være med, når selskabet gør sin børsdebut, hvorefter de vil være bundet af en lockup-periode.

“Vi er stolte af at være med til at udvikle et dansk selskab, der er med til at drive den grønne transformation og bringe det på børsen,” siger Troels Øberg, partner hos hovedaktionæren Nordic Alpha Partners, der bakkes op af A.P. Møller Holding:

“Green Hydrogen Systems har en meget konkurrencedygtig platform til produktion af grøn hydrogen, og vi glæder os til at følge selskabet,” lyder det i en skriftlig kommentar.

I marts kunne Børsen rapportere, at brintselskabet sigtede mod en børsnotering, men at der var meget stor usikkerhed om værdisætningen. Flere kilder nævnte, at selskabet kunne få en værdi på 5 mia. kr., og mediet Finans rapporterede samme dag, at den kunne lyde på helt op til 10 mia. kr. Torsdag kom det frem, at selskabet satser på en samlet værdi på ca. 3 mia. kr.

Nordic Alpha Partners vil ikke kommentere de tidligere forlydender:

“Men det har været vigtigt for os, at vi lander på en værdisætning, som de nye investorer i selskabet også finder rigtig og attraktiv.”

En række grønne aktier har siden årets start været ramt af en større nedtur efter massive kurshop sidste år. Alligevel mener Troels Øberg, at timingen for en børsnotering rigtig.

“Jeg vil mene, at den bedste målestok er investorinteressen, og den har været betydelig. Vi vurderer, at timingen er den rigtige, og det er i særdeleshed også den rigtige for selskabet i forhold til at få forløst sit store potentiale.”

Selskabet håber, at noteringen vil ske på denne side af sommerferien, men det er endnu ikke fastlagt.

Forsiden af Børsen Bæredygtig