LÆR AT LEDE FORSKUDT I TID OG RUM

 • Kursus i Distanceledelse

  – Et kursus, der lærer dig at skabe engagement og high performance på distancen

Varighed: To dage
Næste opstart: 10. november 2021

København

Den store udfordring at lede på distance

De seneste år – og særligt i 2020 – er ledelse på distancen blevet mere og mere udbredt, og det stiller nye og anderledes krav til dig som leder. Både medarbejdere og ledere kan opleve det som svært og udfordrende ikke at arbejde fysisk sammen. Medarbejderne kan opleve, at kommunikation og fællesskab mangler, og at de føler sig isolerede fra teamet, arbejdsopgaverne og organisationen, og som leder kan det være svært at skabe en vi-følelse og arbejde mod et fælles mål. Det er derfor essentielt, at du som leder lærer, hvordan du mestrer distanceledelse på en optimal måde.

På uddannelsen får du de nyeste værktøjer og ledelsesmodeller til at forstå den menneskelige adfærd inden for distribuerede organisationer. Kurset ruster dig til at etablere team og gennemføre projekter og møder samt opbygge bedre relationer til medarbejdere og samarbejdspartnere, når dele af eller hele teamet arbejder forskudt enten i tid eller rum. Yderligere vil du som leder udvikle egne ledelsesevner, der sikrer bedre ledelse på distancen.

Kurset adskiller sig fra øvrige distanceledelseskurser på markedet med sit skarpe fokus på, hvordan relationer, samarbejde og medarbejdere kan ledes med psykologisk intelligens. Du vil med kurset undgå de faldgruber, mange ofte falder i, når du som leder og ansat arbejder forskudt i tid og rum, uanset om afstanden er national eller global.

Your Title Goes Here

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Program for distanceledelse - dag 1
 • Velkomst, introduktion og ønsker til distanceledelseskurset
 • Distancens psykologi og de 3 ledelsesspor
 • De 6 dimensioner og 3 essentielle værktøjer indenfor distanceledelse

Frokost

 • Egen distanceledelsesstil
 • Psykologisk intelligens i distanceledelse
 • Tak for i dag

 

Your Title Goes Here

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Program for distanceledelse - dag 2
 • Opsamling og dagens program
 • Faciliteringsøvelse
 • Digital facilitering, og værktøjer
 • 3 essentielle værktøjer og træning

Frokost

 • Distanceledelsesdilemmaer
 • Ledelsesmæssige tiltag og personligt fokus fremadrettet
 • Tak for denne gang

 

Se hele videoen her

Som deltager i kurset i distanceledelse lærer du:

→ Hvordan psykologisk intelligens spiller en afgørende rolle i din ledelse over for medarbejdere og i relationer og samarbejde

→ Hvordan du etablerer teamsammenhold på tværs af geografisk afstand

→ Hvordan du håndterer psykologisk udfordrende ledelsessituationer på distancen

→ Om de psykologiske faldgruber og barrierer, der eksisterer på distancen, og hvordan du navigerer uden om dem

→ Hvordan dine sociale og emotionelle ledelseskompetencer er afgørende for succes som distanceleder, og hvordan du udvikler disse

→ Hvordan du udfordrer traditionelle organisatoriske vaner med konkrete redskaber

Din virksomhed får en leder, der:

→ Skaber større arbejdsglæde blandt sine medarbejdere

→ Skaber større engagement og effektivitet i teamet

→ I højere grad kan fastholde medarbejdere

→ Ved, hvordan man bliver en succesrig leder på distancen

→ Har fået nyeste viden og konkrete kompetencer inden for distanceledelse

→ Kan udfordre traditionelle organisatoriske vaner med konkrete redskaber, der skaber værdi for organisationen

Mød din underviser, Rikke Lindekilde

Rikke Lindekilde er autoriseret erhvervspsykolog og erhvervs-ph.d. fra BSS Aarhus Universitet, og WTO, Stanford University. Ledelse på distancen med nærvær er hendes ekspertiseområde, og hun tilbyder med dette kursus en særlig vinkel på, hvordan man leder på tværs af geografisk afstand med fokus på psykologisk intelligens.

 

Rikke Lindekilde
Business consultant
Lindekilde & Partners

Rikke Lindekilde
Business consultant
Lindekilde & Partners

Se filmen

Målgruppe

Uddannelsen henvender sig til ledere, som ikke ser sine medarbejdere dagligt grundet fysisk distance, enten lokalt eller nationalt, og som ønsker konkrete redskaber til at blive en bedre leder på distancen.

 

Tilmeld dig kurset i Distanceledelse

Har du spørgsmål er du velkommen til at kontakte os på 32 14 32 32 eller uddannelse@borsen.dk.

TILMELD DIG Kurset

Distanceledelse

Lær at lede forskudt i tid og rum – uanset om afstanden er national eller global

Varighed: To dage
Datoer:

 • 10. og 11. november 2021

Børsen Uddannelse
Comwell Portside
Alexandriagade 1
2150 København

 

10.000 kr.*/12.500 kr.

Ekskl. moms

*Prisen gælder for Børsen Professionel, Børsen Executive og Børsen Corporate abonnenter.

Vælg dato

Varighed: To dage
Datoer:

 • 10. og 11. november 2021

Børsen Uddannelse
Comwell Portside
Alexandriagade 1
2150 København

 

10.000 kr.*/12.500 kr.

Ekskl. moms

*Prisen gælder for Børsen Professionel, Børsen Executive og Børsen Corporate abonnenter.

 

Distanceledelse: Sådan motiverer du dine medarbejdere

Med coronapandemien er hjemmearbejde blevet et grundvilkår for mange af os. Og meget tyder på, at arbejdet på distancen er kommet for at blive. Derfor er det alfa og omega, at du som distanceleder formår at motivere dine medarbejdere.

At have relationer og interagere med andre er ét blandt flere almenmenneskelige behov, som ikke nødvendigvis bliver mødt, når man arbejder hjemmefra. Blandt andet af den grund kan det for nogle mennesker opleves som demotiverende at arbejde på distancen, forklarer Rikke Lindekilde, der er erhvervspsykolog, ph.d. i virtuel ledelse og underviser på Børsen Uddannelses kursus i distanceledelse. 

”Når vi befinder os på distancen, og det i den grad, som vi har oplevet under corona, så ved vi, at det kan have forskellige effekter på engagement og motivation, som vi som ledere må have øje for. Under første lockdown opstod der en særlig form for engagement og motivation for at lykkes. Men i takt med at vi har fundet ordninger for virtuelle møder og fysisk fremmøde, så har der været en lang driftsperiode. I det sene efterår 2020 og i starten af 2021 har vi kunnet observere, at motivationen for mange mennesker har været tyndslidt,” siger hun og supplerer, at coronakrisen har budt på særligt vanskelige isolationsvilkår, men at man ikke som sådan kan sætte lighedstegn mellem virtuelt distancearbejde og lav produktivitet og motivation – tværtimod.

Kommet for at blive

Ifølge Rikke Lindekilde har virtuelt arbejde længe været undervejs med globalisering, digitalisering og ikke mindst individualisering som megatrends, men er blevet accelereret under coronaen.

”Forskning viser, at der inden for de første fire uger af første coronanedlukning skete mere inden for digitalisering af arbejdspladser og virtuel kommunikation end i det seneste årti,” siger hun og tilføjer: 

”I fremtiden kommer det ikke til at hedde ’work from home’, men derimod ’work from anywhere’,” siger hun og pointerer, at netop muligheden for at arbejde uafhængigt af geografisk placering også kan imødekomme et stigende behov og ønske fra medarbejdernes side om fleksibilitet, fordybelse og organisering af eget arbejde. Og her er det afgørende, at man som virksomhed og leder formår at imødekomme dette behov, men også at man evner at skabe samarbejde og vidensdeling blandt medarbejderne.

Tre råd til at skabe motivation hos dine medarbejdere som distanceleder:

 1. På distancen kan man nemt blive koblet af organisationen i forhold til videreudvikling og forfremmelse. Der er lidt en ”ude af øje, ud af sind”-dynamik, som gør sig gældende. Derfor har du som distanceleder en opgave i at inkludere medarbejdere på distancen, når det handler om kompetenceudvikling og forfremmelse. Det vil have betydning for den karrieremæssige motivation over tid.

2. Smalltalk ved kaffemaskinen og samtaler over skrivebordene sker af gode grunde ikke, når man befinder sig fysisk hver for sig. Som leder bør du derfor fokusere på at styrke medarbejdernes relationer og kontakt med hinanden, da netop relationer spiller en nøglerolle i forhold til at opretholde motivation. Det kan eksempelvis ske via opgavenetværk, hvor medarbejderne skal samarbejde og sparre med hinanden

3. Som leder spiller du en afgørende rolle i forhold til at hjælpe medarbejderne og teamet som helhed med at finde ud af, hvad der skal til for at holde energiniveau og motivation høje på distancen. Det kræver, at I har en åben dialog om, hvad der skal til for at få energi og opretholde den. Er det eksempelvis, at der bliver lagt check-in-møder ind om morgenen, hvor I får set hinanden i øjnene og talt om, hvad der rører sig for den enkelte?