SENESTE NYT KURSER Bliv kunde
Annoncørbetalt indhold af TeamViewer

Software kan spare virksomheder for mange tons CO2-udledning

“Vi vidste, vores løsninger ville have en betydning for virksomheders CO2-udledning. Og vi håbede på et bemærkelsesværdigt resultat. Men det samlede tal, 37 megatons, er simpelthen så stort, at vi selvfølgelig blev positivt overraskede,” siger Alexander Gührer, CCO i TeamViewer. Foto: PR
“Vi vidste, vores løsninger ville have en betydning for virksomheders CO2-udledning. Og vi håbede på et bemærkelsesværdigt resultat. Men det samlede tal, 37 megatons, er simpelthen så stort, at vi selvfølgelig blev positivt overraskede,” siger Alexander Gührer, CCO i TeamViewer. Foto: PR

Flyrejser og biltransport er for mange virksomheder afløst af møder og samarbejde online. Selv specialiserede brancher kan arbejde online – med de rette systemer. Og klimaet har gavn af digitaliseringen, viser en ny undersøgelse. Men selvom meget arbejde kan løses online, er der én ting, der ikke kan flyttes over i det virtuelle rum. Det mener Alexander Gührer, CCO i TeamViewer.

Kunne du forestille dig, at din medarbejder i it-afdelingen tog sin bil og kørte hen til dig, hvis du havde problemer med din computer på hjemmekontoret? Ja, det kunne sikkert være et hyggeligt besøg. Men ikke særligt effektivt eller godt for miljøet.

Her tænkte vi, ok, det er et virkeligt stort tal

Alexander Gührer, CCO i TeamViewer

I de fleste virksomheder kan it-medarbejderne derfor tilgå alle ansattes computere via en fjernadgang, der dog selvfølgelig kræver en stabil internetforbindelse. Samme princip omkring fjernadgang kan overføres til en lang række brancher, hvor udfordringerne er mere komplekse end dagligdagsproblemer med Office-pakken. En ingeniør kan f.eks. sidde i Tyskland og tilgå software i maskiner i Mellemøsten.

Besparelsen i tidsforbrug og CO2-udledning ved fjernadgang i stedet for flyrejser er til at føle på i sådan et eksempel.

En ny undersøgelse viser, at virksomheders brug af TeamViewer-produkter til fjernadgang kan nedsætte den årlige CO2-udledning med 37 megatons. Tallet kan naturligvis være svært at sætte i perspektiv, men det svarer f.eks. til den årlige CO2-udledning fra 11 millioner biler – eller hele bilparken i Holland.

Undersøgelsen, der dels er baseret på data og beregninger og dels anonyme interviews med godt 1000 brugere, er udført af tyske TeamViewer, der er specialiseret i at levere software til fjernadgang og -support af virksomheders computere, og forskningsinstituttet DFGE, der udspringer af det tekniske universitet i München.

Ifølge undersøgelsen vil et enkelt TeamViewer-abonnement i en virksomhed betyde en reduktion i CO2-udledning på omkring fire tons om året på grund af nedsat rejseaktivitet.

Overrasket over resultatet

Alexander Gührer er CCO i TeamViewer, og han har været en af virksomhedens ledende kræfter i forhold til at få udført den omfattende undersøgelse.

Da resultaterne lå klar, blev han overrasket.

“Vi vidste selvfølgelig, vores løsninger ville have en betydning for virksomheders CO2-udledning. Og vi håbede på et bemærkelsesværdigt resultat. Men det samlede tal, 37 megatons, er simpelthen så stort, at vi selvfølgelig blev positivt overraskede,” siger han.

Vores data kan enhver kunde simpelthen tage og gange op, og så har de et specifikt tal for virksomhedens CO2-reduktion

Alexander Gührer, CCO i TeamViewer

Både intern og eksternt har Alexander Gührer oplevet, at tallet først rigtig giver mening og bundfælder sig, når man sætter det i forhold til noget konkret. F.eks. svarer tallet til den mængde CO2, som al skov i Østrig neutraliserer på et år – eller som tidligere nævnt hele Hollands bilparks udledning på et år.

”Her tænkte vi, ok, det er virkelig et stort tal. Vi kan sammenligne vores løsningers betydning med hele lande. Godt nok mindre lande, men alligevel,” siger Alexander Gührer, der sidder på sit hjemmekontor i byen Ulm i det sydlige Tyskland.

Kunderne kan bruge den nye viden

Meningen med undersøgelsen er i høj grad at give viden videre til eksisterende og potentielle kunder. For beregningerne kan bruges direkte af virksomheder, der benytter sig at TeamViewers løsninger. De specifikke CO2-reduktioner for en given virksomhed kan beregnes ud fra brugen af produkterne. Og interessen fra kunderne, der også blev inddraget i undersøgelsen, har været stor, fortæller Alexander Gührer. For CO2-reduktion er højt på agendaen.

”Tilbagemeldingen fra kunderne har været, at de er super glade for, vi har kvantificeret og leveret data, som de kan bruge i deres rapportering omkring udledninger og i egne projekter omkring CO2-reduktion. Vores data kan enhver kunde simpelthen tage og gange med antal brugere eller antal TeamViewer-forbindelser i virksomheden, og så har de et specifikt tal for virksomhedens CO2-reduktion,” siger han.

Fra dialogen med kunderne hiver Alexander Gührer et konkret eksempel frem fra en virksomhed, der gerne vil dele sine erfaringer, men dog være anonym.

Kunden opererer i genbrugsindustrien med en række fabrikker i Asien og Stillehavsregionen, mens de ledende ingeniører sidder i Tyskland. Før coronapandemien ramte, plejede virksomheden årligt at sende 100 medarbejdere fra Europa til fabrikkerne, hvor de én efter én blev lukket ned og vedligeholdt.

”Turen fra Europa og rundt til alle fabrikkerne plejer at tage en måned. Og det projekt alene genererer jo tusindvis af flyvninger med massiv CO2-udledning til følge. Under coronapandemien har de ændret proceduren, så virksomheden i stedet nøjes med at sende to ingeniører afsted, og med TeamViewer-teknologi og f.eks. AR (augmented reality) kan ingeniørerne samarbejde med resten af teamet hjemme i Europa. Og det er bare ét eksempel fra én industri,” fortæller Alexander Gührer, der tilføjer, at TeamViewer har kunder i alle industrier.

Kultur kan ikke digitaliseres

For TeamViewer har coronapandemien betydet flere kunder, men digitaliseringen var også højt på agendaen for virksomheder inden, forklarer Alexander Gührer.

”De første uger af coronakrisen var helt vildt travle. Vi følte, vi arbejdede midt på Wallstreet, alle stod op, og telefonerne kimede. Men det var et peak for en periode. For ideen om fjernadgang var der før corona, og den vil være der på den anden side. Men en lang række virksomheder har utvivlsomt fået et sidste skub til at gå digitaliseringens vej. Nu har mange jo også oplevet, at de digitale løsninger virker. Vi er alle blevet erfaringer rigere,” siger han.

Og reglerne for hjemmearbejde og rejseaktivitet vil også internt i TeamViewer blive ændret, når Tyskland og resten af verden åbner op igen.

”Som en virksomhed, der arbejder med fjernadgang, vil vi være de sidste til at tvinge vores medarbejdere 100 pct. tilbage på kontoret. Men jeg er ret sikker på, og det er også min personlige holdning, at middelvejen er den bedste løsning. For den eneste ting, du ikke kan overføre digitalt, det er kultur. Den oplevelse, du får ud af at møde dine kolleger fysisk, det kan simpelthen ikke oversættes virtuelt, der skal man være på kontoret,” siger Alexander Gührer, der selv har arbejdet hjemmefra det seneste halvandet år.

”Men på baggrund af undersøgelsen vil vi selvfølgelig fokusere på at nedbringe vores CO2-udledning, med flere hjemmearbejdsdage og færre flyrejser. Vi føler et ansvar, og vi kan se, vores produkter gør en forskel,” siger han.

Læs mere om TeamViewers løsninger omkring fjernadgang her

Læs mere om, hvad vi ellers skriver om TeamViewer her og få adgang til TeamViewers rapport om teknologi og fremtidens arbejdsliv her.

Denne annonce er produceret 14.07.21 af Børsen Creative i samarbejde med TeamViewer

Forsiden lige nu