SENESTE NYT KURSER Bliv kunde
Pleasure

Han er en af Danmarks største gastronomiske profiler gennem tiden: Mød manden, der i næsten 40 år var synonym med Falsled Kro

null

Nyt afsnit af podcasten Til bords med Ole Troelsø. Lyt med HER

Introduktion til afsnittet:

74 årige Jean Louis Lieffroy kom til Danmark i 1971 for at udøve sit håndværk. Han havde ikke drømt om, at det ville blive en vigtig brik i det puslespil, som endte med at gøre dansk gastronomi verdensberømt.

“Vi kom jo ikke for at lære nogen noget,” siger Jean Louis Lieffroy på egne og kollegaen Michel Michauds vegne.

De blev ganske enkelt ansat til at skabe en autentisk fransk restaurant på Fyn, af Lene og Sven Grønlykke, som boede på et gods i nærheden, og savnede den gode mad, de havde oplevet i Frankrig.

For dengang var der stort set ingen muligheder, for at spise så godt i Danmark. Og da slet ikke ude på landet.

Grønlykkerne var årtier forud for deres tid, og de overlod trygt kroens drift til Jean Louis Lieffroy, som leverede varen i næsten 40 år, ja, han smeltede nærmest sammen med kroen og personificerede den, før han pludselig forsvandt i 2009.

Gav to års varsel

Det er i hvert fald den mest udbredte historie, men i virkeligheden gav han to års varsel, før han sagde stop, hvilket skyldtes uenighed om måden at drive Falsled Kro på. Og selvom han egentlig var ved at være pensionsmoden, fortsatte han senere på sønnens nyåbnede restaurant i Nyborg.

De to havde arbejdet sammen i køkkenet på Falsled Kro gennem mange år, og sønnen, Patrick Lieffroy, havde spillet en vigtig rolle for udviklingen af Falsled Kro.

Modsat hvad mange tror, så var kroen nemlig et ret enkelt fransk orienteret spisested op gennem 1970’erne, og først i 1980’erne blev der i højere grad tale om højgastronomi.

Det fortæller Jean Louis Lieffroy om, mens vi spiser en fremragende frokost på Restaurant Lieffroy i Nyborg.

Lyt til podcasten HER

⚙ For at se dette indhold skal du acceptere cookies

Andre læser dette lige nu