SENESTE NYT KURSER Bliv kunde
Investor

To tidligere aktieanalytikere smider egne penge i ny aktiefond: Her er tre aktier, de investerer i

Dan Wejse (t.v.) og Johannes Møller (t.h.) stifter ny aktiefond sammen. De vil investere i aktier, der har et stort afkastpotentiale over en længere årrække. Foto: PR
Dan Wejse (t.v.) og Johannes Møller (t.h.) stifter ny aktiefond sammen. De vil investere i aktier, der har et stort afkastpotentiale over en længere årrække. Foto: PR

De to tidligere aktieanalytikere Dan Wejse og Johannes Møller har store spillere som Danske Bank, Nordea og Bankinvest på cv'et og går nu sammen om at stifte en ny aktiefond. De vil jagte afkast i compounder-aktier, hvor de ser et stort afkastpotentiale, hvis man holder fast i dem over en længere årrække. Det har eksempelvis udspillet sig i Novo Nordisk og DSV, som over de seneste 20 år har givet 3600 og 8300 pct. i samlede afkast.

Vi investerer kun i selskaber med en pæn organisk vækst, et attraktivt afkast på den investerede kapital og en god kapitalallokering

Dan Wejse, porteføljeforvalter

Navnet på den nye aktiefond er MW Compounders.

“Vi håber, den bliver vores livsværk,” lyder det fra Johannes Møller.

De to har de seneste måneder arbejdet på at stykke porteføljen sammen, som skal bestå af 20-30 globale aktier, og de to kommer selv til at investere hovedparten af deres formuer i aktiefonden som netop i dag har åbnet tegningen for at også private investorer kan skyde penge ind i MW Compounders. Tre af de selskaber, som de to tidligere aktieanalytikere håndplukker til den nye aktiefond, er Boozt, Icon PLC og Tencent. Og her er deres årsager til, at netop de tre aktier er kommet på indkøbslisten:

“Vi investerer kun i selskaber med en pæn organisk vækst, et attraktivt afkast på den investerede kapital og en god kapitalallokering. Og vi køber kun selskaber, som vi kan være aktionærer i de næste fem-ti år, og som vi tror rigtig meget på, da vi jo også har vores egne midler investeret,” siger 43-årige Dan Wejse.

Bedste analytiker

Han var indtil tidligere i år chef for aktieanalyse i Nordea og har tidligere som aktieanalytiker på danske aktier været flittigt citeret i blandt andet Børsen. Johannes Møller, der er 40 år, forlod i 2016 et job som porteføljeforvalter i Nordea for at blive selvstændig investor med selskabet JM Invest, men blev allerede for ti år siden i den årlige Starmine Analyst Awards kåret som bedste generelle “stockpicker” samt bedste analytiker til at sætte indtjeningsestimater.

Boozt er en nordisk spiller indenfor modetøj på nettet, og de to aktieinvestorer hæfter sig ved stærk vækst i omsætningen, og at selskabet i 2020 har nået kritisk masse til også at levere attraktive indtjeningsmarginer. Aktien er det seneste år steget 138 pct.

Icon PLC udbyder udlicitering af kliniske studier for medicinal- og biotekvirksomheder, og de to vurderer, at selskabet har en stærk markedsposition og nyder godt af et stigende antal kliniske studier. Aktien er oppe med 44,5 pct. det seneste år.

“Tencent er det største social medie i Kina med 1,2 mia. brugere. Selskabet har succesfuldt udbygget sine aktiviteter og er førende indenfor online gaming og har en stærk position inden for betalinger,” lyder det fra Johannes Møller. Aktien er steget knap 73 pct. på et år.

Målet med MW Compounders er, at fonden skal børsnoteres, men i første omgang lanceres den som en unoteret investeringsforening.

“Vi har op til tegningen rakt ud til vores netværk og vi er positivt overraskede over de mange gode tilbagemeldinger, vi har fået. Der er helt sikkert en efterspørgsel derude, og nu håber vi, at dette også kommer til at vise sig i tegninger fra medinvestorer,” lyder det fra Johannes Møller, og makkeren Dan Wejse ser et hul i markedet for en uafhængig kapitalforvalter, der kan tage kampen op mod de store etablerede spillere:

“Vi investerer selv sammen med medinvestorerne, og vi tager en fair pris for vores kapitalforvaltning.”

Prisen for at være investeret i fonden, er et løbende forvaltningshonorar til MW Compounders på 1,15 pct. årligt. Til sammenligning er det ikke unormalt at se omkostningsprocenter på op mod 2,5 pct. om året hos etablerede spillere i branchen.

Andre læser også

BØRSEN

Nyhedsbreve

Tilmeld dig Børsens nyhedsbreve her

DAGENS

E-AVIS

E-avis vignette
Dagens E-avis

BØRSEN

Investor

Podcast

BØRSEN

Morgenbriefing

BØRSEN

Topchefernes strategi

Podcast

BØRSEN

Longreads

BØRSEN

Selvstændig

Podcast

Forsiden lige nu