BØRSEN BÆREDYGTIG
Bæredygtig
Magasinet Time har kåret de 100 mest indflydelsesrige selskaber: Danmark har tre virksomheder på listen

Tak fordi du læser med

Danske Bank og PwC er partnere på Børsen Bæredygtig. Derfor kan vi gøre alle vores artikler på Børsen Bæredygtig frit tilgængelige for alle læsere. Det er medvirkende til, at Børsen Bæredygtigs artikler bliver diskuteret vidt og bredt.

Danske Bank og PwC er også parterne på Børsen Bæredygtig, når vi går live og fremhæver en række af de mest spændende grønne projekter i danske virksomheder i Børsen Bæredygtig Cases.

Danske Bank og PwC har ingen indflydelse på indholdet eller andre redaktionelle valg på Børsen Bæredygtig, der skabes af uafhængige og objektive journalister og i den samme høje kvalitet, som du kan finde i resten af Børsen.

Læs mere om partnerskab.

Ikke overraskende finder man mastodonter som Apple, Spotify og Pfizer på listen over de mest indflydelsesrige virksomheder i verden, som det amerikanske tidsskrift Time Magazine netop har offentliggjort.

Selvom listen kun har plads til 100 selskaber, har tre virksomheder fra Danmark alligevel tilkæmpet sig en plads på den prestigefyldte liste.

Logistikkæmpen A.P. Møller-Mærsk, energigiganten Ørsted samt tech-selskabet Too Good To Go er alle blandt de 100 udvalgte.

Listen er delt op i fem kategorier: pionerer, titaner, ledere, innovatører og disruptere.

A.P. Møller-Mærsk er udvalgt i kategorien titaner, og her fremhæver Time Magazine virksomhedens arbejde for at implementere vedvarende energi i shippingindustrien. Det gælder også Mærsks planer om allerede i 2023 at søsætte sit første CO2-neutrale skib.

Ørsted er udvalgt i kategorien ledere, og her er den danske vindkæmpe valgt, fordi den arbejder på en række projekter, som skal give USA adgang til vedvarende energi fra vindmøller ved dets kyster. Noget, som amerikanerne stort set ingenting har af.

Downloadet 54 mio gange

Sidst men ikke mindst finder man tech-virksomheden Too Good To Go i kategorien disruptere. Virksomheden er fremhævet for sin mission om at bekæmpe madspild. Too Good To Go har udviklet en app, der gør det muligt for forbrugere at købe overskudsmad fra restauranter og supermarkeder til en nedsat pris. Virksomhedens app er downloadet 54 mio. gange.

Da Time Magazine lavede listen i 2021, var A.P. Møller-Mærsk, Ørsted og Lego på listen.

Du kan finde den fulde liste her.

Forsiden af Børsen Bæredygtig