KØB SENESTE NYT KURSER Køb Abonnement

Guide: Sådan får du råd til at købe din drømmebolig

Foto: Pexels

Står du og skal til at købe din drømmebolig, men blev afvist i banken og er usikker på, om det er muligt at få drømmeboligen uden om banken? så fortvivl ikke, der findes sikre og fornuftige alternativer.

Nye muligheder for lån uden om banken

Blev du afvist i banken og leder nu efter alternative muligheder for lån uden om banken? Her er et par muligheder, som er værd at overveje. Der findes online låneplatforme, hvor du kan ansøge om lån. Et eksempel er ejendomskreditselskaber, der fungerer som mellemmænd mellem långivere og låntagere og kan tilbyde forskellige typer boliglån, herunder fastforrentede lån, stående lån og variable lån. Det gode ved ejendomskreditselskaber er at de er regulreret af Finanstilsynet, hvilket sikrer dig at lånet ikke bliver for dyrt. Hvis du overvejer noget i denne retning, læs mere hos Simpel Kredit. Simpel Kredit har i mange år lavet lån uden om banken, til blandt andet indfrielse af skattegæld, lån i friværdi og boligkøb uden om banken. Banker og realkreditinstitutters kassetænkning har gjort at flere og flere søger alternative muligheder til de konventionelle realkredit- og banklån.

Tips til at øge din chance for at få din drømmebolig

Det er de færreste der har råd til deres drømmebolig, hvorfor det er ganske normalt at ansøge om et boliglån. Som låntager er der visse ting man kan gøre for at forøge sin chance for at kunne optage et boliglån hos banken og et boliglån uden om banken:

  1. Rådighedsbeløb - Rådighedsbeløbet skal kunne vise at låntagerne kan sidde komfortabelt i lånet. Derfor er det altid en god ide, at være mere end en person på lånet.
  2. Lav et budget og find ud af, hvor man kan skære ned på udgifterne for at spare penge.
  3. Spar en del af din indkomst hver måned og opret en opsparingskonto specifikt til dit boligkøb.
  4. Ansøg om et boliglån i god tid, så lånet er på plads og boligen kan handles.
Sådan kan du forhandle om prisen på din drømmebolig

Når du har fundet din drømmebolig, kan det være en god idé at forhandle om prisen for at få den til en mere overkommelig pris. Det er en god ide at:

  1. lav noget research og find ud af hvad lignende boliger i området sælges for.
  2. Vær klar til at forhandle og lav et realistisk bud, der er baseret på din research.
  3. Vær opmærksom på eventuelle mangler eller fejl ved boligen, som kan bruges som argument for at få prisen ned.

Ved at spare godt sammen, undersøge boligmarkedet grundigt, og tage et lån, kan du opnå din drøm om at købe en bolig. Husk, at uanset hvilken låneform du vælger, kan det være en god ide at læse anmeldelser fra udbydere for at sikre, at du vælger en pålidelig og troværdig låneudbyder.

Forsiden lige nu