SENESTE NYT KURSER Bliv kunde

Danmarks største: Sådan erobrede den lille aarhusianske startup markedet

Foto: PR-foto

I 2018 blev Admill stiftet af Mark Andersen med en passion for affiliate marketing og leads. På få år er Admill vokset fra en enmandshær til over 30 ansatte fordelt over flere afdelinger. Den første store succes var Tjeklån, som i dag er markedsførende og på vej ind i en ny fase. Her er historien om en passioneret iværksætterdrøm, som i dag er vokset til en succesfuld og brancheledende virksomhed. I december 2016 startede Admill som en afdeling under Nordjyske medier. Her sad Mark Andersen og skabte sammenligningstjenester, som hjalp forbrugerne med at finde billige tilbud. Der var tale om en enmandshær uden lige, som hurtigt oplevede de unge dage af den succes, der ventede.

Nu klarer vi den selv

Efter blot et år fik Mark mulighed for at købe affiliate aktiviteterne ud fra Nordjyske Medier. Mark fik hurtigt en investering fra Kenneth Andersen og Christoffer Hübertz Christensen der ejer Heymate.

Mark Andersen, Stifter og adm. direktør i Admill: “Da vi startede sad vi udover mig selv én udvikler og prøvede at starte forretningen op, og nu kan vi næsten ikke få plads til alle”.

I 2017 opkøbte Mark sammen med sine partnere Kenneth og Christoffer affiliate aktiviteterne ud fra Nordjyske Medier, og flyttede Admill ind på et lille kontorfællesskab i hjertet af Aarhus. Her sad stifteren sammen med en udvikler, og opbyggede flere sammenligningstjenester.

“Når vi valgte at stifte et selskab med affiliate aktiviteter, var det fordi vi mente, at det var nødvendigt med et meget dedikeret fokus, for at Admill skulle blive en succes og vokse sig stort”

Tjeklån blev det første frø som spirede, og på få år havde tjenesten mere end 400.000 brugere. Der kom hurtigt vind i sejlene, og i 2020 flyttede Admill ind på nye og større kontorer.

Find ikke fejl, find en løsning

Tjeklån er i dag en af Danmarks største sammenlignssider og videnscentre om privatøkonomi. Men vejen dertil har været udfordrende og med flere bump på vejen.

Vejen til succes er altid fyldt med udfordringer. Nogen er større end andre, men nogle kan også være med til at omdefinere en branche.

Som udtrykket lyder “En lille sten kan skabe store ringe i vandet”, var det ikke uden konsekvenser, da der kom ny lovgivning i 2020.

I 2020 trådte den nye lovgivning i kraft, som skulle gøre op med nogle af de dyre lån, der tidligere har haft store sociale og personlige omkostninger for nogle låntagere. Her blev der også fastsat nye regler for månedligt rådighedsbeløb, som satte flere krav til låntagerens privatøkonomi.

Hos Admill og Tjeklån skabte det udfordringer for låntagere, som lå på kanten af beløbsgrænsen.

“Vi har siden starten, kun sammenlignet lån til folk der reelt kunne tilbagebetale lånet, og det var derfor en håndgribelig situation” - Mark, Stifter og Direktør i Admill

Den bæredygtige formidling af lån til økonomisk stabile låntagere, viste sig at komme til Tjeklåns fordel. Den nye lovgivning var blot et lille bump på vejen. Som den førende sammenligningsside inden for forbrugslån, har Tjeklån fra start altid tiltrukket de bedste kunder med størst rådighedsbeløb.

Tre år senere har Tjeklån netop rundet 1.1 millioner besøgende, og har i den grad formået at fodfæste sin placering på toppen af det danske marked inden for forbrugslån, billån og privatøkonomi.

Nye muligheder i sigte

Men som enhver anden iværksætterdrøm er der plads til mere, og Tjeklån skal derfor ud på flere eventyr. Siden januar 2023 har sammenligningstjenesten arbejdet på højtryk for at at blive Danmarks førende videncenter inden for privatøkonomi.

I dag er der et hav af artikler inden for privatøkonomi. Her finder du spændende læsning og viden om alt fra feriepenge og skat til energipriser og makroøkonomi. Men nu skal der fart på.

“Vi har igennem en længere periode kigget på aktiemarkedet, og synes at det er et ekstremt spændende område, som vi godt kunne tænke os at have fokus på” siger Mark Andersen.

Aktier er et område, som interesserer rigtig mange danskere. I 2020 var der knap 1.3 millioner danske investorer, som svarer til knap 27% af befolkningen. Det er altså et økonomisk område, som mange danskere kender til.

Tjeklån har et mål om at samle alt inden for privatøkonomi på èn side, så danskerne får en samlet og troværdig pakke. Troværdighed er især en faktor, som er afgørende for Tjeklån.

“Når vi går ind, og fokuserer på et område som aktier, så gør vi det for at blive en autoritet og ekspert inden for området. Her er det altafgørende, at vi producerer troværdigt og faktuelt indhold.”

Hos teamet bag Tjeklån arbejdes der på højtryk for at skabe et aktie univers, der kan byde danskerne på en ekstraordinær rejse ind på aktiemarkedet. Mark Andersen mener, at der i løbet af den kommende periode vil blive publiceret en masse godt indhold på Tjeklån, som i særdeleshed vil blive taget godt imod fra brugerne.

“Tjeklån har fra start været førende som sammenligningstjeneste og videnscenter. Det gælder også de kommende udvidelser på Tjeklån. Vi er på vej ind i en meget spændende tidf med Tjeklån, som kan cementere vores plads på markedet, når det gælder forbrugslån, privatøkonomi, aktier og meget mere” konkluderer Mark Andersen.

Forsiden lige nu