SENESTE NYT KURSER Bliv kunde
Virksomheder

Anders Holch Povlsen skifter direktør i Vila: "Jeg har været i selskabet siden 1990, så jeg har taget det hårde arbejde opad"

Bestseller-koncernens ejer, Anders Holch Povlsen, skal have ny direktør i modeselskabet Vila, der var det selskab, hvor han selv gjorde sig sine første erfaringer som direktør.

Den hidtidige Vila-direktør gennem mange år, Erik Weibel, er allerede fratrådt. 

"Vi ser i Bestsellers bestyrelse gode muligheder for kraftigere ekspansion i Vila. Vi tror, der er et stort potentiale i mærkerne Vila og Object. Derfor har vi og Erik Weibel i fællesskab truffet beslutning om, at han stopper," siger Finn Poulsen, der er direktør for et af bestsellers største brands, Only, og et større antal Only-butikker, samtidig med, at han er mangeårigt medlem af bestyrelserne for Vila og for Bestseller A/S.

Læs også: Mens vi venter på Bestseller: Anders Holch ti-dobler resultat i Vila
Finn Poulsen er ved siden af sine øvrige hverv i Bestseller indsat som direktør i Vila, indtil der er udarbejdet en ny strategi og fundet en ny ledelse.

I det senest offentliggjorte regnskab fra Vila var der i 2017/18 en koncernomsætning på små 1,3 mia. kr. og et resultat før skat på 224 mio. kr. Indtjeningsmarginen (ebit) var så høj som 17,7 pct. af toplinjen.

Årene forud lå omsætningen omkring 1,2 mia. kr. med en tilbagegang i 2016/17

"Resultatet i regnskabsåret 2018/19, der jo slutter om få uger, er pænt - men der er nok plads til forbedring," siger Finn Poulsen.

Bestsellers og Anders Holch Povlsens beslutning om at skifte direktør for at accellerere væksten i salget af Vila og Object kommer efter, at Anders Holch i forlængelse af præsentationen af sit 2017/18-resultat sidste efterår fastslog, at Bestseller "må og skal finde en vej til at vokse mere end vi gør i dag."

Bestseller-koncernen - inklusive Vila - øgede sidste år sin omsætning med 3 pct. til over 24 mia. kr. og før skat resultatet med 15 pct. til tæt ved 3 mia. kr.

Erik Weibel bekræfter overfor Børsen, at han er fratrådt. Reelt har han været ude af virksomheden siden februar.

I selskabet siden 1990 

"Det er korrekt, at vi i fællesskab har truffet beslutning om, at jeg skulle stoppe. Jeg har været i selskabet siden 1990, så jeg har taget det hårde arbejde opad. Men jeg gik på toppen. Det senest offentliggjorte regnskab var med Vilas bedste omsætning og resultat nogensinde. Det kan nok blive en udfordring at nå de samme tal. Men ellers har jeg ingen kommentarer. Jeg er fratrådt," siger Erik Weibel.

Han understreger iøvrigt, at han er blevet behandlet rigtig fint af Anders Holch Povlsen i forbindelse med sin exit. Og at han over årene har lært rigtig meget af såvel Anders Holch som faderen, Bestsellers stifter, Troels Holch Povlsen.

Den midlertidige direktør i Vila, Finn Poulsen, oplyser iøvrigt, at den hidtidige, historisk betingede ejerstruktur, hvor Vila var 50:50 ejet af Anders Holch og Bestseller, som han ejer 100 pct., nu ændres, så Vila kommer fuldt ind i Bestseller.

Før Anders Holch overtog Bestseller ejede han således Vila 50:50 med sin far. 

Andre læser også

DAGENS

E-AVIS

E-avis vignette
Dagens E-avis

BØRSEN

Investor

Podcast

BØRSEN

Morgenbriefing

BØRSEN

Topchefernes strategi

Podcast

BØRSEN

Longreads

BØRSEN

Nyhedsbreve

Tilmeld dig Børsens nyhedsbreve her

BØRSEN

Selvstændig

Podcast