Penthouse med byens bedste tagterrasse

229562_p_image_hori_553_867.jpg
Pleasure
Eksklusivt for kunder
10. apr 2012 KL. 8:38
En gammel trikotagefabrik midt i den københavnske middelalderby blev forvandlet til en kompromisløs penthouse med en tagterrasse, der sprænger alle rammer for gængs mæglerlyrik

Lejligheder i indre by på 333 kvadratmeter med enorme, private tagterrasser er ikke noget man ser til salg hver dag.

Vel er væggene skrå i den gamle trikotagefabriks tegnestue - men loftshøjden gør, at lejligheden ikke føles trang

Oftest ender byens bedste lejligheder i ejendomsmæglernes ’skuffer’ hvor særlige kundeemner kommer først til mølle og diskret tager godbidden for næsen af liebhaver-købere, der ikke har samme kontakter. Fra soveværelset er der direkte adgang til vores mest private tagterrasse. På den anden terrasse har vi vores grill Denne Ugens Bolig er en undtagelse – og et af de bedste bud på Københavns bedste lejlighed til salg netop nu. Med ejerskab af en hel tagetage i et af indre bys oprindelige baghuse har sælger skabt en stor kompromisløs penthouse med en tagterrasse, der sprænger alle rammer for gængs mægler-lyrik.

Mange af byens tagterrasser er små og meget vindfølsomme. Denne tagterrasse har knapt så megen udsigt over byens tage, men til gengæld er den privat, enorm og til at bruge på langt flere dage om året.

Målet har været at kombinere fri adgang til frisk luft og åben himmel med god plads og byens mest centrale beliggenhed. Mission Accomplished, fristes man til at sige.

“Vi boede tidligere i Årstidskvarteret i Charlottenlund i godt 20 år – men tænkte, at hvis vi fandt den helt rigtige lejlighed med tagterrasse, så ville vi flytte ind til byen. Vi har haft have hele livet, så det var afgørende for os, at vi kunne have nogle planter at nusse med og kunne nyde den friske luft præcis, når vi havde lyst. Vi ville også bo et sted i gåafstand til alt, så vi kunne undgå bilen, når vi skulle i teatret, på restaurant eller i operaen. I december 2005 faldt vi så over et projekt, hvor denne gamle trikotagefabrik skule moderniseres og vi købte så hele den øverste etage, lavede vores egen indretning af de mange kvadratmetre og etablerede de to tagterrasser,” fortæller sælger til Børsen Søndag.

De to tagterrasser er adskilt af et lille orangeri.

Fra villakvarter til latinerkvarter

Vel landet midt i den københavnske middelalderby gik det hurtigt op for familien, at de nu som lokale oplevede byen på helt nye præmisser. Pludseligt var det ikke Strøget, Købmagergade, der trak.

De små listige sidegader i Latinerkvarteret åbenbarede et kultur- og restaurant-miljø, som tiltrækker alle slags personager og byder på både det uventede og eksotiske. Der er langt mere stille her midt i København, hvor vi bor nu, end der var i vores have i Charlottenlund Et spraglet, men positivt kulturchok for familien, der dog har nydt at kunne trække sig tilbage i total ro og ugenerthed på de to private tagterrasser og helt glemme, at de sidder midt i en hektisk storby. Blot 100 meter fra Nørreport Station og metroen, der går direkte til lufthavnen på godt 20 minutter.

Soveværelset har direkte udgang til den mest private af tagterraserne.

“Det, at du kan sætte dig ud og nyde en god forårsdag uden støjen fra græsslåmaskiner, der hærger hele weekenden er fantastisk. Der er langt mere stille her, hvor vi bor nu, end der var i vores have i Charlottenlund. Ingen trafikstøj eller nogen der kan kigge ind over hækken. Vi har kunnet rejse fra lejligheden i ugevis uden at bekymre os om indbrud, for herop kommer ingen tyveknægte. Og så er du jo tæt på alt. Der er en stor Irma og en 7-11 lige om hjørnet, og nu har vi endda også fået Torvehallerne at gå på opdagelse i. Vi bor lige over for Sankt Petri kirke – den ældste bevarede kirke i indre by - og her nyder vi ofte de pragtfulde kirkekoncerter.”

Vinrummet ligger i forbindelse med spisestien og er tempereret helt tilpas.

Livet på tagterrassen

Selv om beliggenheden har været perfekt for parret, der elsker restaurantbesøg og kultur, har prikken over i’et ved at bo i lejligheden været tagterrasserne – der til forskel fra de fleste andre tagterrasser ligger i niveau med resten af den store penthouse. Tagterrasserne er derfor blevet brugt hver dag – morgen og aften. Alt efter lyst, lys og lejlighed.

Badeværelset er gennemført i god stil og ligger tilknyttet både påklædningsværelser, soveværelse og tagterrasse.

“Fra soveværelset er der direkte adgang til vores mest private tagterrasse, hvor vi nyder morgenkaffen i total ro. På den anden terrasse har vi vores grill og et stort spisebord så vi kan spise mad i aftensolen med vore middagsgæster og kigge over på baggården til Sankt Petri Hotel, hvor der ofte står nogle popstjerner og hygger sig,” fortæller sælger, som efter et langt arbejdsliv som advokat snart vil gå på pension og flytte til “skattelyet” Sverige, hvor voksne børn, børnebørn og rå og uspoleret natur nok skal give det aktive par rigeligt at rutte med.
.