Anholt i den gode smags tjeneste

158079phori_5429_1.jpg
Pleasure
Eksklusivt for kunder
26. maj 2009 KL. 8:57
src="http://img.borsen.dk/img/cms/tuksi4/uploads/nyheder/p_img_artrel/79/158079artimg_8116_1.jpg"Det danske ørige er et sandt eventyr udi skjulte skatte, og der er nok af spændende steder, hvor du kan tage på opdagelse.

Nogle sværger til en enkelt ø, andre til flere, og så er der dem, der kun har fået færten af dem.

Hver sommer omdannes Anholt til et mekka for livsnydere fra alle grupperinger

Pleasure.dk satte Anholt i stævne via Copenhagen Airtaxi, som bød på flyvning til den danske perle, der ligger en times flot flyvning fra Roskilde Lufthavn.

Først til mølle – og havn

Lad det være sagt med det samme – det vælter ikke med overnatningsmuligheder på Anholt, men det er netop det faktum, der gør øen spændende.

Det gælder om at komme af sted og få fingre i de muligheder, øen byder på, for hver sommer omdannes øen til et mekka for livsnydere fra alle grupperinger, hvis fællesinteresse er at slappe af, feste, nyde naturen og de friske forsyninger fra havet – for nu at nævne et par væsentlige områder.


Således ser havnen ud i virkeligheden og fra oven – inden for et par uger, vil der bære rift om pladserne i havnen og ved Molevitten, som ses i form af den hvide bygning øverst i billedet.

Havnen og den dertilhørende Molevitten er stedet, hvor det meste sker – her spises, skåles, festes, danses, sludres til den lyse morgen, hvor en morgendukkert i Kattegat sætter prikken over ethvert i. Når belægningen er på sit højeste, ligger der omkring 500 både i havnen – plus, minus. I lavsæsonen er antallet reduceret til en hundrededel.

Jomfruer og deller

På Molevitten blev pleasure.dk og de andre medrejsende bespist med jomfruhummere til den helt store guldmedalje – friske, saftige og absolut anbefalelsesværdige med den dertilhørende dressing og hvidvin, hvis navn og oprindelse desværre er glemt grundet en anden stor fascination: De hjemmelavede fiskefrikadeller, som laves på torskefilet og spæk.

Serveret med citron, remoulade og kraftige skiver rugbrød bringer dellerne op i en liga, som jeg vil betegne som sublim. Noget tyder da også på, at andre er faldet for sagerne, da Molevitten har en separat afdeling, hvor fiskefrikadellerne serveres – eventuelt sammen med rejeanretninger og svalende øl.


Jomfruer med grønne parykker – et måltid, der skal prøves.

Fauna, flora og Anholt Porsche

Som en stor kontrast til festlighederne på havnen, finder vi øens uovertrufne natur, som er enestående for Kongeriget – og for store dele af Europa. Den store ørken, som i virkeligheden ikke har noget med en ørken at gøre, gemmer på rariteter såsom Skarlagenrød Bægerlav, som den stolte guide kunne fremvise til undertegnede og de medrejsende skriverkarle og -karlinder.

Er man mere til dyr, kan man opleve sæler, harer og vildt på øen, eller tage en fisketur fra kysten, hvor havørred, fladfisk og de ektremt velsmagende, men sky multer kan fanges. Derudover findes der en række seværdigheder såsom det gamle fyr og en lang række udsigtsposter, som kan tage pusten fra enhver – enten mentalt eller fysisk.


Nærmest psykedelisk – det er den svært sjældne Skarlagenrød Bægerlav, der her er spottet

Og så er der selvfølgelig mulighed for at puste ud med som solo eller med en ven eller veninde på de mere øde strande, hvor man kan være så heldig at finde sit helt eget spot.

I øvrigt kan det også lade sig gøre at leje en Anholt Porsche, hvis rette betegnelse er en elektrisk golfvogn – særligt vogn nummer seks, skulle være anbefalelsesværdig, da den med lidt fingersnilde skulle kunne ”tunes” til højere hastigheder…

Såfremt muligheden byder sig, vil pleasure.dk forsøge at aflægge øen en visit i højsæsonen og rapportere fra den isolerede perle.


Netop landet med piskeriset fra Copenhagen Airtaxi – turen til øen bliver på den måde reduceret med talrige timer i forhold til mere jord- og vandnær transport
.