SENESTE NYT KURSER Bliv kunde
Penge

Usikker verden giver guldsælger kunder i butikken

Guldhandlere glæder sig i disse tider.

Rundt om i verden sker der nemlig ting og sager, som får investorer til at søge mod sikre havne. Og er der én ting, som historisk set er en sikker havn, så er det guld.

"De mennesker, som køber guld til investering, har sat sig ind i sagerne og har en forestilling om deres verdensbillede. Og hvis du har en negativ tilgang til verdensbilledet, så er guld det absolut mest nødvendige at have," siger Dennis Lindberg, adm. direktør hos Sequoyah, der forhandler bl.a. guld.

Tocifret stigning siden nytår

Han fortæller, at uro om Grækenland, Schweiz' valutabombe i sidste uge og dagens udmelding fra Den Europæiske Centralbank giver anledning til, at investorerne ser mere negativt og med større usikkerhed på verden.

Prisen på guld er da også steget pænt på det seneste. Alene siden nytår er prisen på guld målt i dollar gået op med omkring 10 pct.

Dennis Lindberg anbefaler sine kunder at købe fysisk guld. 

"Hvis man vil investere i guld som sikkerhedsanker,  bør man købe det fysisk. Det fysiske guld og "papirguldet" koster det samme. Og hvis du køber guld for at sikre dig mod dommedag, så er papirguld ikke mere værd end papiraktier," siger Dennis Lindberg og tilføjer, at det er helt normalt, at prisen på fysisk guld går i vejret, når verden er usikker, og guldprisen dermed styrkes.

Schweizisk bombe i fokus

At guld fungerer som sikker havn, er ingen nyhed. Sådan har det været i mange år. Det samme gør sig gældende for et land som Schweiz, men sidste uges pludselige valutabombe gjorde, at der blev pillet en smule ved den status.

Dennis Lindberg forklarer den usikkerhed, som det trak med sig, på følgende måde.

"Schweiz var en afgørende og kæmpestor begivenhed. Men folk sagde til os, at Schweiz ved noget, som vi ikke ved. De sagde: Vi tror, at Schweiz gør det her, fordi de har information, som vi ikke har."

Andre læser også

BØRSEN

Nyhedsbreve

Tilmeld dig Børsens nyhedsbreve her

DAGENS

E-AVIS

E-avis vignette
Dagens E-avis

BØRSEN

Investor

Podcast

BØRSEN

Morgenbriefing

BØRSEN

Topchefernes strategi

Podcast

BØRSEN

Longreads

BØRSEN

Selvstændig

Podcast