SENESTE NYT KURSER Bliv kunde
Penge

Pensionsfond scorede 310 mia kr på et kvartal

Verdens største pensionsfond, Japans statslige pensionsinvesteringsfond, har haft en heldig hånd med især de udenlandske investeringer i det nys forgangne kvartal.

Ifølge Bloomberg har fonden lavet et afkast på 3,4 pct. i kvartalet, og da fondens udgangspunkt er enormt, så løber gevinsten op i 47,9 mia. dollar, ca. 310 mia. kr., på de tre måneder juli, august og september.

Fondens samlede værdi er dermed oppe i rekordhøjde, 9.600 mia. kr.

De udenlandske aktier overgik de japanske aktier og var den bedst præsterende del af porteføljen. Det skyldtes ikke mindst den store fremgang, som amerikanske aktier, anført af tech-aktierne, oplevede i kvartalet.

Aktier udgør samlet omkring halvdelen af porteføljen i fonden, og med den meget sløje oktober på de globale aktiemarkeder, så vil det indeværende kvartal næppe give tilsvarende store afkast.

”Så længe den japanske fond ejer aktier, vil den have op- og nedture i afkastet. Men fonden har intet andet valg end at tage en vis risiko for at håndtere nationens pensionsfinansiering på en bæredygtig måde, da globale obligationsafkast stadig er lave,” siger Shingo Ide, chefstrateg hos NLI Research Institute.

Alene Apple-aktien, som var fondens største udenlandske investering i finansåret 2017, steg 22 pct. i perioden. 

Andre læser også

BØRSEN

Nyhedsbreve

Tilmeld dig Børsens nyhedsbreve her

DAGENS

E-AVIS

E-avis vignette
Dagens E-avis

BØRSEN

Investor

Podcast

BØRSEN

Topchefernes strategi

Podcast

BØRSEN

Longreads