SENESTE NYT KURSER Bliv kunde
Penge

Novo overhaler Mærsk på markedsværdi

Voldsomme problemer i A.P. Møller-Mærsks containerforretning har detroniseret virksomhedsgruppen som landets mest værdifulde.

I stedet har Novo-gruppens selskaber, der er begunstiget med god vækst i sine forretningsområder haft et forrygende år, hvor især Novo Nordisk er blevet et særdeles værdifuldt selskab.

Her få dage efter jul er markedsværdien af A.P. Møller-Mærsk-gruppen knap 243 mia. kr., mens Novo Nordisk og Novozymes tilsammen er næsten 248 mia. kr. værd - heraf er værdien af Novo Nordisk – inklusiv de unoterede A-aktier – alene på 216 mia. kr.

I løbet af året er Novo Nordisk steget over 40 pct. i værdi, Novozymes har øget sin værdi med godt en femtedel, mens A.P. Møller-Mærsk kæmper for at holde sig over niveauet fra nytår 2006.

Verdensøkonomiens luner og en finansiel flodbølge i form af kreditkrisen i USA har skabt bekymring for den økonomiske vækst og dermed verdenshandlen, der er afgørende for containerfragten.

Desuden foregår det meste af Maersk Lines forretning i amerikanske dollar, der er svækket væsentligt over det seneste år. Samtidig vokser kapaciteten af verdens containerflåde så meget, at fragtraterne er presset i en grad så det hæmmer rederikolossens indtjeningsevne.

Læs hele artiklen i dagbladet Børsen

Andre læser også

BØRSEN

Nyhedsbreve

Tilmeld dig Børsens nyhedsbreve her

DAGENS

E-AVIS

E-avis vignette
Dagens E-avis

BØRSEN

Investor

Podcast

BØRSEN

Morgenbriefing

BØRSEN

Topchefernes strategi

Podcast

BØRSEN

Longreads