SENESTE NYT KURSER Bliv kunde
Penge

Medicoselskab med Coloplast-milliardærer i ryggen vil på børsen

null

Medicoselskabet Virogates vil børsnoteres og hente et provenu på op mod 75 mio. kr.

Virogates er delvist ejet af familien bag Coloplast. 29,08 pct. af aktierne er i dag ejet af Coloplast-rigmanden Niels Peter Louis-Hansen, og selskabet har da også på forhånd sikret sig, at en stor del af udbuddet er dækket.

Virogates sender mellem 659.341 og 824.175 nye aktier til 91 pr. aktie på gaden i forbindelse med en notering på Nasdaq First North i Danmark.

De 53,7 mio. kr. - svarende til 72 pct. af udbuddet - er på forhånd tegnet af skandinaviske ankerinvestorer, herunder Vækstfonden, der skyder 7 mio. kr. i selskabet. Tegningsperioden løber fra 7. juni til 20. juni 2018.

Selskabets produkter bruges af personale på akutafdelinger til hurtigt at vurdere, om patienter skal indlægges eller hjemsendes, og produkterne anvendes også til prognosticering af bl.a. hjertekarsygdomme, type 2-diabetes, og cancer.

Vil accelerere udrulning

Virogates vil med børsnoteringen rejse kapital til at skrue op for udrulningen af sine produkter og sin produktudvikling, fremgår det af en meddelelse til fondsbørsen.

"Vi har påbegyndt vores kommercielle udrulning i Europa, og hospitaler i flere lande afprøver vores produkt i de daglige beslutningsprocesser ved indlæggelser og hjemsendelser fra akutafdelinger. Vi vil gerne øge tempoet i kommercialiseringen markant, og vores mål er at have 40 hospitaler som betalende kunder og være cash flow positive ved udgangen af 2020. Nu inviterer vi nye aktionærer med på rejsen, og vi er stolte over, at både eksisterende og nye investorer har givet tilsagn om at deltage i udbuddet,” udtaler adm. direktør Jacob Knudsen.

Opdateres

Andre læser også

BØRSEN

Nyhedsbreve

Tilmeld dig Børsens nyhedsbreve her

DAGENS

E-AVIS

E-avis vignette
Dagens E-avis

BØRSEN

Investor

Podcast

BØRSEN

Morgenbriefing

BØRSEN

Topchefernes strategi

Podcast

BØRSEN

Longreads

BØRSEN

Selvstændig

Podcast