Med et afkast på 453 pct. kan den 52-årige handicaphjælper fra Ebeltoft, Henrik Dahl-Andersen, kalde sig vinder af Børsens aktiespil. På bare ti uger har han forvandlet 500.000 kr. til næsten 2,8 mio. kr.
Efter ti uger med op- og nedture og flere hundrede tusinde gennemførte handler, er der én, der har overgået alle os andre i Børsens aktiespil, og vundet førstepræmien på 250.000 kr.
Med et afkast på 453 pct. har den såkaldte “Partykiller”, forvandlet 500.000 kr. til 2,8 mio. kr. Det er næsten 1 mio. kr. mere end den nærmeste forfølger, der har skabt et afkast på 1,8 mio. kr.
Bag Partykiller-brugernavnet gemmer sig den 52-årige handicaphjælper, Henrik Dahl-Andersen.
Han har gennem de seneste 10-15 år investeret i aktier for en del af sin pensionsopsparing samt frie midler, så det er ikke nyt for ham at investere. Men at stå tilbage som den bedste af de 51.894 deltagere, det er alligevel en overraskelse for ham.
“Jeg ville da gerne kunne sige, at mit resultat er baseret på 100 pct. forstand, men det er det nok ikke. Der er en ret stor grad af held, som har spillet ind,” siger Henrik Dahl-Andersen.
Jagtede tjubang-aktier
Den første aktie han købte var Genmab. Men hurtigt fandt han ud af, at det var den forkerte type aktie at købe i dette spil, selvom han har den stående i sin private portefølje.
“Relativt hurtigt kom jeg i tanke om, det ikke ville føre mig nogle vegne i dette spil. I stedet gik jeg over til udelukkende at lægge mig i FTE Networks, som andre også gik efter. Jeg var nødt til at finde noget med lidt tjubang i,” siger Henrik Dahl-Andersen, som løbende handlede den amerikanske IT-aktie, der fra spillets start og frem til aktiens højdepunkt i slutningen af oktober steg næsten 120 pct.
“Jeg kendte lidt til aktien i forvejen. Jeg har før tabt nogle penge på den gennem det sidste år til halvandet. Men jeg viste også godt, at produktet siges at være ret godt, men at selskabet havde en dårlig ledelse. Jeg vidste, der ikke skulle meget til, før stemningen ville vende,” siger Henrik Dahl-Andersen.
Mishandlede mulighed
Men det var en helt anden aktie, som sikrede den 52-årige privatinvestor sejren. FTE Networks-aktien solgte han kraftigt ud af d. 28 oktober. De efterfølgende dage steg den yderligere 49 pct.
“Jeg sad og var muggen over, jeg havde mishandlet FTE Networks-aktien, som “Kongen af Køge” kom op og blev nummer 1 på. Jeg havde solgt for tidligt ud, og jeg var træt af min måde at handle den mulighed på,” siger Henrik Dahl-Andersen, som har en forkærlighed for biotek-aktier og derfor begyndte at kigge i den retning i aktiespillet.
“Jeg ledte efter noget, som var bombet helt ned, men hvor der alligevel var en kurstrigger gemt. Jeg besøgte Agile Therapeutics’ hjemmeside, og jeg fik en aha-oplevelse, for jeg havde kigget meget overfladisk på selskabet tidligere,” siger han og forklarer, han derefter læste op på selskabets produkt, som snart skulle gennem en høring i hos de amerikanske sundhedsmyndigheder, FDA.
D. 28 oktober gik Henrik Dahl-Andersen tungt ind i Agile Therapeutics. 225.000 aktier blev købt til 0,49 dollar. Otte dage senere kostede aktien 2,47 dollar.
Aktien steg 537 pct. på én uge, efter positive meldinger fra FDA om selskabets eneste produkt, hormonplastret Twirla, som myndighederne tidligere havde været kritiske overfor.
“Det var ikke helt i blinde, at jeg købte aktien. Jeg kan generelt godt lide biotek-aktier, som har et produkt, man kan følge med, og hvor man kan læse om, hvad andre mener om aktien. Men at jeg rammer Agile Therapeutics, som ender med at være grunden til, jeg slutter som nummer ét i aktiespillet, det er 99 pct. held,” siger Henrik Dahl-Andersen.
Hos Alm. Brand Markets har direktør, Jacques Skovgaard-Sørensen fulgt med i spillets udvikling, og han er fuld af beundring over de afkast, mange af deltagerne har leveret.
“Det er intet mindre end imponerende. Det viser hvor meget volatilitet, der er, og hvor flot folk kan forrente sine penge,” siger han.
Lavere risiko
Henrik Dahl-Andersen holder sig dog til en mindre risikofyldt investeringsstrategi i den virkelige verden.
“Jeg kører ikke med så høj risiko i virkeligheden, men jeg skal indrømme, at jeg har nok generelt en høj risikoprofil,” siger han og påpeger at han eksempelvis har aktier i Genmab og Netflix.
Henrik Dahl-Andersen investerer primært i selskaber, der har et konkret produkt, man kan forholde sig til, eller som udnytter en trend, han tror på.
“Jeg kan godt lide at kunne forholde mig til noget videnskabeligt, som man kan med biotekaktier. Og jeg kan godt lide aktier, som udnytter trends. Jeg var tidligt inde i Netflix, og det der med at kunne se en idé og en trend, der er fremtid i, det kan jeg godt lide,” siger han.
Nu er den 52-årige privatinvestor blevet 250.000 kr. rigere, og han overvejer, om nogle af pengene skal investeres.
“Jeg vil muligvis reservere en pæn del af beløbet at være lidt mere frisk med mine investeringer,” siger han.
Penge
Her er vinderen af Børsens aktiespil: Sådan forvandlede jeg 500.000 kr til 2,7 mio kr på ti uger