SENESTE NYT KURSER Bliv kunde
Penge

Bloomberg: Markedet er for pessimistisk omkring Danske Bank - ser bøde på op til 17 mia kr

Markedet er alt for pessimistisk i forhold til, hvor stor en bøde Danske Bank står over for i forbindelse med hvidvasksagen i Estland, mener analytikere fra Bloomberg Intelligence.

Analytikerne Philip Richards og Elliot Z. Stein vurderer, at bøderne til Danske Bank vil løbe op i mellem 2 og 2,5 mia. dollar svarende til 13,5-16,9 mia. kr.

Til sammenligning estimerer analytikerne, at konsensus i markedet er, at sagen inklusive tab af indtjening vil komme til at koste Danske Bank omkring 9 mia. dollar, eller lige under 61 mia. kr.

- Aktien i Danske er faldet i en sådan grad, at vi mener, at en hvidvaskbøde på næsten 10 mia. dollar kan være indregnet i prisen. Bøden er fire gange så stor som vores beregninger på 2-2,5 mia. dollar, og overgår de 9 mia. dollar BNP Paribas pådrog sig i 2014, skriver Bloombergs analytikere.

De peger på, at markedsværdien af Danske Bank er faldet med 26 mia. dollar, eller 175 mia. kr., siden sagen kom frem, mens faldet i bankindekset i Stoxx 600 kun kan forklare et fald på 16 mia. dollar eller 108 mia. kr.

- Det efterlader 9-10 mia. dollar i tabt værdi som følge af faktorer specifikke for Danske, hvoraf en faretruende hvidvaskbøde sandsynligvis er den største komponent, skriver analytikerne.

Ifølge Bloomberg Intelligences beregninger kan Danske Bank ende med at få en bøde på op til 1 mia. dollar af de amerikanske myndigheder. Desuden har analytikerteamet indregnet bøder i Danmark og EU, så man når op på det samlede estimerede beløb på 2-2,5 mia. euro.

/ritzau/FINANS

Andre læser også

BØRSEN

Nyhedsbreve

Tilmeld dig Børsens nyhedsbreve her

DAGENS

E-AVIS

E-avis vignette
Dagens E-avis

BØRSEN

Investor

Podcast

BØRSEN

Topchefernes strategi

Podcast

BØRSEN

Longreads