KØB SENESTE NYT KURSER Køb Abonnement
Opinion

Dette er et debatindlæg. Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her.

Debat | VU’ere: Kære regering, gør det billigere at være dansker – sænk aktieskatten

Den økonomiske optimisme udspringer af den nye regeringskonstellation, som muliggør en økonomisk politik, der giver danskerne flere penge mellem hænderne. Foto: Nils Meilvang/Ritzau Scanpix
Den økonomiske optimisme udspringer af den nye regeringskonstellation, som muliggør en økonomisk politik, der giver danskerne flere penge mellem hænderne. Foto: Nils Meilvang/Ritzau Scanpix

I Danmark er der grund til optimisme. Økonomisk optimisme.

Optimismen udspringer af den nye regeringskonstellation, som muliggør en økonomisk politik, der giver danskerne flere penge mellem hænderne. Både ham der arbejder i dagligvarebutikken, og hende som er direktør for en stor tech-virksomhed. Ikke bare den øverste indkomstdecil, men dem alle.

Det er samtidig en regering, som nu skal vise, at de vil gøre det økonomiske råderum for den enkelte dansker endnu større. Derfor bør de sikre skattelettelser, som reelt kan mærkes. Skattelettelser på aktieskatten. En lettelse som denne vil gavne alle, såfremt de har investeret deres penge. Det er økonomisk politik, som bidrager til optimismen.

Den dag i dag er der en beskatningsprocent på 27 pct. af aktieindkomst indtil 58.900 og en beskatningsprocent på 42 pct. af aktieindkomst efter 58.900. Men det er ikke særlig ambitiøst. Med et regeringsgrundlag, som vægter flere penge til danskerne, så er det tid til nytænkning på aktiebeskatningsområdet.

Enten bør man indføre en differentieret aktiemodel – som i dag – men hvor de første 58.900 er skattefrie. Eller også bør man sænke beskatningsprocenten betydeligt, så det kan betale sig at investere.

Skattelettelser alle mærker

Regeringen har nu mulighed for at vise, at de mener ordene og lovprisningerne om skattelettelser. At de mener, at alle danskere skal kunne beholde flere af deres egne penge. Samtidig skal den vise, at det er attraktivt at investere – og at det kan blive endnu mere attraktivt. Sidstnævnte er regeringen og Folketingets øvrige partier dog ansvarlige for.

Lad os sikre skattelettelser som gavner alle – enten ved nye progressionsgrænser for den differentierede beskatning, lavere beskatningsprocent ved de nuværende trin eller noget helt tredje.

Danskerne og hyggeinvestorerne glæder sig til at mærke en forskel.

Andre læser også

DAGENS

E-AVIS

E-avis vignette
Dagens E-avis