Kender du følelsen af at træde ind i et kontor, hvor energien og dynamikken er så stærk, at du næsten kan mærke den? Forestil dig et sted, hvor folk ikke skjuler deres personlighed bag stive jakkesæt, men i stedet bærer det tøj, der får dem til at føle sig bedst tilpas. Et sted, hvor hver enkelt medarbejder føler sig set, værdsat og som en vigtig del af teamet.
Det er heldigvis virkeligheden i EY Law, hvor vi klæder os, som vi vil, og hvor vores latter ofte er det første, man hører – og hvor vi alligevel vokser med mere end 25 pct. om året.
I en tid, hvor kunstig intelligens er allestedsnærværende, og hvor maskiner og algoritmer overtager flere og flere af vores opgaver, er det paradoksalt nok vores mest grundlæggende menneskelige egenskaber, der er nøglen til succes. Følelsesmæssig intelligens (EQ) er med andre ord blevet et af de vigtigste redskaber i vores ledelsesmæssige værktøjskasse.
“Ved at fordybe os i hinandens profiler lærer vi hele tiden hinanden bedre at kende
Men hvorfor denne fokus på EQ? Svaret er enkelt: Det handler ikke kun om bundlinjen. Men når glade, engagerede medarbejderne trives i et miljø med psykologisk tryghed, er de ikke kun mere produktive, men også mere innovative, loyale og bedre rustet til at håndtere forandringer og uforudsete udfordringer.
Et af de mest effektive værktøjer, vi bruger i EY Law, er personprofiler. Ved at fordybe os i hinandens profiler lærer vi hele tiden hinanden bedre at kende. Det giver os værdifuld indsigt i, hvordan vi som individer tænker, arbejder og interagerer, og ikke mindst, hvordan vi bedst fungerer sammen som et team.
Men vejen til en kultur præget af høj EQ og psykologisk tryghed er ikke uden forhindringer. Manglende selvindsigt er ofte en af de største. Hvor ofte overser vi ikke vores egne svagheder eller blinde vinkler?
I vores rekruttering vægter vi derfor selvindsigt og empati særdeles højt, både for nye medarbejdere og kommende ledere. Vi søger individer, der ikke kun er fagligt dygtige, men som også forstår sig selv og dem omkring sig.