SENESTE NYT KURSER Bliv kunde
Generelt

Nintendos GameCube tvunget i knæ af konkurrenterne

Den japanske spillemaskineproducent Nintendo er så hårdt presset på spillekonsolmarkedet, at selskabet nu må afgive titlen som verdens næststørste af videospillemaskiner til konkurrenten Microsoft og dets Xbox.
Overskuddet i 2002 faldt således med 38 procent til 3,8 mia. kr. ud af en omsætning på 25 mia. kr. Det var noget dårligere, end Nintendo selv havde ventet.
Selskabets problembarn er spillekonsollen GameCube, hvis salg svigter i hele verden. Sidste år solgte Nintendo kun 5,6 mio. konsoller, selvom prognosen sagde 10 mio. enheder. Til sammenligning solgte Microsoft otte mio. enheder i 2002.
Det kan nu tvinge Nintendo til at følge i fodsporene på rivalen Sega, som har trukket dets Dreamcast konsol tilbage fra markedet på grund af svigtende salgstal.
Nintendo giver manglende succes til Nintendo-spil og den voldsomme popularitet hos Sonys førende Playstation 2 skylden for nedgangen.
De hårde slag på markedspladsen har sendt Nintendos aktier ned med 52 procent inden for det seneste år og aktien lå ved middagstid nede med 1,2 procent i kurs 9520.

Andre læser også

BØRSEN

Nyhedsbreve

Tilmeld dig Børsens nyhedsbreve her

DAGENS

E-AVIS

E-avis vignette
Dagens E-avis

BØRSEN

Investor

Podcast

BØRSEN

Morgenbriefing

BØRSEN

Topchefernes strategi

Podcast

BØRSEN

Longreads

BØRSEN

Selvstændig

Podcast