Swipp rykker på nettet

332968_16_9_large_327.jpg
Finans
Eksklusivt for kunder
12. okt 2016 KL. 6:00
Nu bliver det også muligt at betale med Swipp, når man handler på nettet.

Swipp lancerer i dag nethandelsløsningen Swipp Erhverv Nethandel, der minder om Danske Banks Mobilepay Online.

Ifølge Martin F. Andersen er sikkerheden høj, og prisen lav, når man betaler med Swipp på nettet.

"Vi kommer med den sikreste løsning for butikker og forbruger, men også den billigste løsning. Den svindel, der foregår på nettet via kortbetaling forsvinder med Swipp, fordi der ikke er nogle kort i Swipp, der kan aflures, og transaktionerne foregår konto til konto," siger han.

Mindre gebyrer

Martin F. Andersen forklarer, at han selv har oplevet at betale op mod 60 kr. i gebyr for at betale med sit kreditkort på nettet. Det skal være slut med Swipp Erhverv Nethandel.

En betaling, også kaldet en transaktion, med Swipp Erhverv Nethandel vil for en netbutik komme til at koste mellem 60 og 90 øre. 
 
60 øre pr. transaktion, hvis butikken har 400.000 transaktioner eller derover om året.

Netbutikker pålægger ofte forbrugerne selv at betale transaktionsgebyret, påpeger Martin F. Andersen.

"Det er ofte, at man ser, at butikkerne lægger gebyret over på forbrugeren. Men med denne løsning vil det være maks. 90 øre, lige gyldigt hvor stort et beløb, man som forbruger handler for," siger Swipp-direktøren.

Indtil videre har Swipp lavet aftaler med betalingsformidlerne Quick Pay, ePay, Alta Pay, Farpay og Kvanto om, at deres netbutikker skal kunne tage imod Swipp som betalingsløsning.

Swipp oplyser, at virksomheden er i dialog med flere betalingsformidlere, der overvejer at kunne tage imod Swipp.

"Betalingsformidlerne oplyser til os, at 10-15 pct. af de netbutikker, der er tilknyttet dem, vil få lagt nye betalingsløsninger på indenfor et år, herunder Swipp," siger Martin F. Andersen om forventningerne til Swipp Erhverv Nethandel.

Hilser konkurrence velkommen

Hos Mobilepay hilser man konkurrencen på markedet velkommen.

”Mobil e-handel er i kraftig vækst. Derfor giver det god mening, at Swipp lancerer en ny online-løsning. Vi byder konkurrencen velkommen, den er med til at holde os alle sammen på tæerne,” siger Mark Wraa-Hansen, chef for Mobilepay i Danske Bank.