SENESTE NYT KURSER Bliv kunde
Finans

Spar Nord klar til at hæve købstilbud på Danske Andelskassers Bank

Opdateret kl. 15.22 med kommentar fra DAB - 19 dage efter, at Spar Nord bød på hele Danske Andelskassers Bank (DAB), meddeler Spar Nord nu, at banken er klar til at hæve købstilbuddet på DAB.

Købstilbuddet, der er en blanding af aktier og kontanter, svarede oprindeligt til 7,75 kr. pr. aktie. Men hvis visse forhold bekræftes, vil det blive hævet til 9 kr. pr. aktie.

Det fremgår af et brev fra Spar Nord til Danske Andelskassers Bank.

”Tilbudskursen vil blive forhøjet fra 7,75 kr. til 9 kr. – i en kombination af aktier og kontanter – såfremt den uafhængige finansielle rådgiver beskrevet i Meddelelsen på baggrund af konklusionerne af due diligence finder, at der ikke er behov for yderligere nedskrivninger på mere end 15 mio. kr. på DAB’s kundeengagementer sammenholdt med det senest aflagte regnskab fra DAB,” lyder det i brevet.

“Vi er blevet stillet nogle spørgsmål af DAB's finansielle rådgiver, om dem har vi så svaret på. Så er det DAB's valg at offentliggøre den interne viden. Hvilken vurdering der ligger til grund for at offentliggøre den viden, er jeg ikke klar over det. Det må DAB svare på,” siger Ole Madsen, der er direktør for kommunikation i Spar Nord.

Han ønsker ikke at kommentere meddelelsen yderligere.

Til Børsen siger kommunikationschef i DAB, Tine Pallesen, at det var på opfordring af bankens juridiske rådgiver, at banken valgte at offentliggøre brevet.

"Det gjorde vi, fordi bankens juridiske rådgiver vurderede, at det hensigtsmæssigt og at vi var forpligtet til det i henhold til loven," siger hun og fortæller, at banken ikke har yderligere kommentarer.

Tilbud skal godkendes af Finanstilsynet

Da Spar Nord 1. marts offentliggjorde købstilbuddet på DAB meddelte banken, at tilbuddet kunne øges såfremt Spar Nord fik adgang til at gennemføre due diligence, og den ikke viste et behov for væsentlige yderligere nedskrivninger.

Efterfølgende har Danske Bank Corporate Finance, der er finansiel rådgiver for DAB, bedt om en præcisering af, hvad det betyder. Det er den præcisering, Spar Nord nu kommer med. 

Samtidig har Spar Nord besluttet ikke længere at kræve due diligence i relation til DAB på andre områder end kredit.

Spar Nord kræver dog stadig, at DAB specificerer samtlige kontraktuelle og andre forhold, hvor forpligtelserne er på mere end 7,5 mio. kr.

Hvis tilbuddet bliver hævet, vil det ske som et tillæg til det tilbudsdokument, der allerede er offentliggjort, og som først skal godkendes af Finanstilsynet, skriver Spar Nord i brevet.

Andre læser også

BØRSEN

Nyhedsbreve

Tilmeld dig Børsens nyhedsbreve her

DAGENS

E-AVIS

E-avis vignette
Dagens E-avis

BØRSEN

Investor

Podcast

BØRSEN

Morgenbriefing

BØRSEN

Topchefernes strategi

Podcast

BØRSEN

Longreads

BØRSEN

Selvstændig

Podcast