SENESTE NYT KURSER Bliv kunde
Finans

Se hvem der køber dine boligobligationer

Når en boligejer skal låne penge i et realkreditinstitut er det en bred skare af investorer, der sidder i den anden ende. De køber den obligation, som boligejeren har udstedt for at få penge til køb af hus.

Her kan du se en oversigt, der viser, hvem der køber dine boligobligationer (se grafik til højre).

Det er hovedsageligt Nationalbanken og danske pengeinstitutter, forsikringsselskaber og pensionskasser, der køber de danske realkreditobligationer. Det viser en opgørelse fra brancheorganisationen Realkreditrådet.

"Det er en stor styrke for det danske realkreditsystem, at vi har en stabil indenlandsk investorbase. De har et stort kendskab til den sikkerhed, der er kendetegnet ved dansk realkredit," siger Peter Jayaswal, underdirektør i Realkreditrådet, i en meddelelse.

Der er realkreditobligationer i Danmark for omkring 2700 mia. kr. - udstedt af både private boligejere og virksomheder.

Udlandet er også med


Men som tidligere skrevet på Børsen Finans er udlandet også interesseret i de danske boliglån. Her er interessen størst for de korte flekslån med en løbetid på op til ét år.

Udenlandske investorer har de seneste år haft 10 - 15 pct. af det samlede marked.

"De udenlandske investorer køber realkreditobligationer af samme grund som de danske, nemlig ønsket om høj sikkerhed. Den store tillid til danske realkreditobligationer betyder lave renter til glæde for danske boligejere og virksomheder," siger Peter Jayaswal.


Læs alle finansnyheder her

Andre læser også

BØRSEN

Nyhedsbreve

Tilmeld dig Børsens nyhedsbreve her

DAGENS

E-AVIS

E-avis vignette
Dagens E-avis

BØRSEN

Investor

Podcast

BØRSEN

Morgenbriefing

BØRSEN

Topchefernes strategi

Podcast

BØRSEN

Longreads