SENESTE NYT KURSER Bliv kunde
Finans

PFA-angreb kan give dødsstød til erhvervsmedie

Det 20 år gamle erhvervsmedie Økonomisk Ugebrev er på vej mod en retssag, der handler om liv eller død.

Læs også: Mediechef er klar til opgør mod PFA
Landets største pensionsselskab, PFA Pension, stævner ugebrevet for foreløbig 3,6 mio. kr. for bagvaskelse af selskabet i en kritisk artikel, som ugebrevet bragte i oktober.

Økonomisk Ugebrev afviser alle beskyldninger og gør i en leder søndag det klart, at mediet ikke har tænkt sig at lægge sig ned. Men ender sagen i retten venter sagsomkostninger, der efter Børsens beregninger kan løbe op i mere end 300-400.000 kr.

For en finansgigant som PFA er sagsomkostningerne et greb i lommen, men for et mindre medie som Økonomisk Ugebrev, er det mange penge. Selskabet bag ugebrevet, der er ejet af ledelsen, havde således ved udgangen af 2013 en negativ egenkapital på lidt over 800.000 kr.

Læs også: PFA kræver mio. af journalister efter kritisk artikel
Ansvarshavende chefredaktør og ejer af selskabet bag, Morten W. Langer, understreger dog, at selskabet er i stand til at løfte omkostningerne.  

"Økonomisk Ugebrev A/S kommer ud af 2014 med millionoverskud, så de forventede sagsomkostninger til advokat kan vi sagtens løfte med den aktuelle økonomi," skriver Morten W. Langer i en mail til Børsen  

Økonomisk Ugebrev har endnu ikke svaret på stævningen, men at dømme på udmeldingerne hidtil nægter mediet alle beskyldninger og erklærer sig klar til at tage opgøret - om det så skal ende i en dyr retssag.

Etableret del af mediebilledet

Økonomisk Ugebrevs historie går tilbage til 1994, dengang ejet af Bonnier. Ugebrevet udkommer én gang ugentligt med tendenser indenfor økonomi og erhvervsliv.

I 2002 købte ledende medarbejdere virksomheden. Efter en kort periode med Jyllands-Posten som medejere, købte ledelsen ejerskabet tilbage i januar 2010.

Andre læser også

BØRSEN

Nyhedsbreve

Tilmeld dig Børsens nyhedsbreve her

DAGENS

E-AVIS

E-avis vignette
Dagens E-avis

BØRSEN

Investor

Podcast

BØRSEN

Morgenbriefing

BØRSEN

Topchefernes strategi

Podcast

BØRSEN

Longreads

BØRSEN

Selvstændig

Podcast