SENESTE NYT KURSER Bliv kunde
Finans

Pensionskunder i Danske Bank har fået øget risiko

110.000 kunder i Danske Bank, der sparer op til pensionen i såkaldte puljer, har fået øget deres risiko markant de seneste år. En kunde med middel risiko og en lang investeringhorisont kan nu komme til at sidde med en ren aktieportefølje.

Det skriver Finans.

»Risikoen er udvidet på skuldrene af flere års aktierekorder, så selv om jeg ikke vil antyde, at vi har en aktieboble, så minder det her lidt om det man altid beskylder private investorer for at gøre, nemlig at smide mange penge i aktier efter, at kurserne er steget,« siger partner Gert Nielsen, Bedst Pension.

Økonomi-professor Carsten Tanggaard, der er formand for Penge- og Pensionspanelet, tvivler på, at kunderne har forstået den ekstra risiko, de nu løber. Men Danske Bank har skrevet ud til alle puljekunder og forklaret dem, hvad ændringerne betyder for dem, oplyser banken.

»Af de over 110.000 kunder, som har oplevet en større aktieandel i forbindelse med ændringerne i Puljeinvest, har under 100 kunder efterfølgende valgt en lavere risikoprofil,« skriver Martin Kjærgaard Nielsen.

Andre læser også

DAGENS

E-AVIS

E-avis vignette
Dagens E-avis

BØRSEN

Investor

Podcast

BØRSEN

Morgenbriefing

BØRSEN

Topchefernes strategi

Podcast

BØRSEN

Longreads

BØRSEN

Nyhedsbreve

Tilmeld dig Børsens nyhedsbreve her

BØRSEN

Selvstændig

Podcast