SENESTE NYT KURSER Bliv kunde
Finans

Pensionskunder fanget i negativt afkast

Op mod 8.000 kunder i pensionsselskabet Skandia kan se frem til at se deres pensionsopsparing skrumpe. Højere gebyrer og lavere rente i produktet Bonuspension betyder nemlig, at de nu får negativt  afkast.

Det skriver Finans.

»Det er uden tvivl det dårligste pensionsprodukt, vi har på det danske marked i øjeblikket,« siger Gert Aage Nielsen, der er partner i rådgivningsfirmaet Bedstpension, til Finans.

Situationen opstår, fordi Skandia har sænket renten på produktet fra 1. februar i år, så kundernes opsparing fremover kun vokser med 0,25 pct. om året. Det fremgår af en anmeldelse til Finanstilsynet.

Kunderne er samtidig blevet pålagt et ekstra administrationsgebyr på 100 kr. om måneden. Det betyder, at op mod 8.000 kunder reelt ender med et negativt afkast, når omkostningerne er betalt. I andre selskaber ligger depotrenten på 1,8-6,0 pct. afhængig af selskab og produkt.

»Jeg kan godt konstatere, at andre giver en anden depotrente end os, men det må være en del af deres strategi. Vi ser det som et døende produkt fremadrettet,« siger Charsten Christensen, der understreger, at alle kunder har fået mulighed for at skifte til et andet produkt uden garanti.


Andre læser også

DAGENS

E-AVIS

E-avis vignette
Dagens E-avis

BØRSEN

Investor

Podcast

BØRSEN

Morgenbriefing

BØRSEN

Topchefernes strategi

Podcast

BØRSEN

Longreads

BØRSEN

Nyhedsbreve

Tilmeld dig Børsens nyhedsbreve her

BØRSEN

Selvstændig

Podcast