SENESTE NYT KURSER Bliv kunde
Finans

Nordeas samlede spareplan er på op til 6 mia kr: Forudser stor fyringsrunde

Nordea forventer frem til 2022 at reducere omkostningerne med mellem 700 og 800 mio. euro årligt, eller mellem 5,2 og 6 mia. kr., for at tjene flere penge til aktionærerne.

Det siger bankens finansdirektør, Chris Rees, på Nordeas kapitalmarkedsdag i London fredag.

"Vi forventer bruttobesparelser i omkostningerne på mellem 700 og 800 mio. euro, og det er klart, at den væsentligste andel af omkostningerne er antallet af medarbejdere, så de bliver naturligvis påvirket," sagde Chris Rees, og fortsatte:

"Men vi er i dag ikke i stand til at kommunikere, hvor mange færre medarbejdere vi bliver, da vi er nødt til at respektere forhandlinger med de nationale fagforeninger."

Nordeas adm. direktør, Frank Vang-Jensen, oplyser på kapitalmarkedsdagen at det især vil være medarbejdere i bankens hovedsæder og centrale funktioner, som er i risikozonen for at miste deres job, mens banken så vidt muligt vil friholde medarbejdere i kundevendte funktioner.

Besparelserne skal ses i forhold til, at analytikerne i år forventer, at Nordea har omkostninger på godt 5 mia. euro.

Nordeas finansdirektør oplyser også, at Nordea planlægger at flytte en lang række arbejdspladser til Polen, og reducere brugen af eksterne konsulenter.

"I fremtiden vil over 20 pct. af Nordeas medarbejdere være i Polen, og vi forventer, at vi i fremtiden har en tredjedel færre konsulenter," sagde Chris Rees.

Nordea har i alt knap 29.500 medarbejdere.

Andre læser også

BØRSEN

Nyhedsbreve

Tilmeld dig Børsens nyhedsbreve her

DAGENS

E-AVIS

E-avis vignette
Dagens E-avis

BØRSEN

Investor

Podcast

BØRSEN

Morgenbriefing

BØRSEN

Topchefernes strategi

Podcast

BØRSEN

Longreads

BØRSEN

Selvstændig

Podcast