Nordea-formand: Europa er i deep shit og folk er idioter

303652_16_9_large_153.jpg
Finans
Eksklusivt for kunder
06. maj 2015 KL.15:44
"Europa er 'in deep shit'. Noget er gået helt galt i vesten. Det politiske system kan ikke løse problemerne: Der er ingen vækst og gentagne små kriser i lande som Portugal, Grækenland og Irland. Og det sker altså imens, der er vækst i resten af verden."

Sådan lød den spektakulære melding fra finansikonet Björn Wahlroos, der er formand for Nordeuropas største bank, Nordea, ved et foredrag i pensionsselskabet PFA i dag.

Det skriver Finans.dk.

Wahlroos, der er notorisk kendt for sit bramfri sprog, sagde også, at langt de fleste folk økonomisk set er idioter.

80 pct er idioter

"Nu støder jeg nok nogen. Men cirka 80 pct. af folk er idioter. I det mindste når det kommer til penge. Finanssektoren handler om at flytte penge fra de 80 pct. uden ideer til de 20 pct. af folk, der rent faktisk har ideer. Finanssektoren er en tunnel, der tager penge fra idioter til folk, der er bedre med penge, så alle får det bedre, både idioterne og de andre," sagde Wahlroos ifølge Finans.dk.

Han erkendte dog også, at finanssektoren havde alt for lidt at stå imod med, da krisen ramte i 2008. Banksektoren har samlet så meget kapital, at dne nu har dobbelt så meget kapital som dengang - blandt andet tvunget af politisk regulering.