SENESTE NYT KURSER Bliv kunde
Finans

Nets-formand: Vore medarbejdere uden for den “gyldne cirkel“ forstår godt, hvorfor de ikke er med

Det er et fåtal af Nets’ 2432 fuldtidsansatte, der er inde i en såkaldt “gylden cirkel”, der med lidt held i sprøjten står til at dele op til 7 mia. kr. i et af de mest lukrative incitamentsprogrammer nogensinde i Norden.

Men det forstår de resterende ansatte godt, fortæller Nets' bestyrelsesformand Stefan Götz.

Hvad tror du, det betyder for motivationen for de Nets-medarbejdere, som er uden for programmet?

"Vi har gode folk, og vi forsøger virkelig at tænke i, hvordan vi kan skabe incitamenter for alle i firmaet. For det handler ikke kun om topholdet, det erkender jeg i meget høj grad. Vi arbejder på, hvordan vi gør alle folk motiverede," siger Stefan Götz, der er formand i Nets, og tilføjer:

"Alle kan ikke være en del af programmet. Der vil være et skæringspunkt. Nogle gange er det svære diskussioner, men ærlig talt, så er det i de fleste tilfælde sådan, at folk forstår, hvorfor de er en del af det eller ej." 

Pænt spring fra nul til 20 mio

Fra de 0 kr. årligt i bonus, op til incitamentsaflønning i den to-cifrede mio. størrelse er der immervæk et spring, som måske kan være demotiverende for de ansatte uden for den såkaldte “gyldne cirkel”.

Faktisk drejer det sig kun om 60-70 medarbejdere, der enten er chefer eller specialister, der står til at dele op til 7 mia. kr.

Det svarer i runde tal til, at lige under 2400 Nets-medarbejdere bliver spist af med ingenting. I forbindelse med børsnoteringen af Nets i 2016 var der dog en bonusordning på 25.000 kr. til alle ansatte, men det var en engangsfornøjelse.

Andre læser også

DAGENS

E-AVIS

E-avis vignette
Dagens E-avis

BØRSEN

Investor

Podcast

BØRSEN

Morgenbriefing

BØRSEN

Topchefernes strategi

Podcast

BØRSEN

Longreads

BØRSEN

Nyhedsbreve

Tilmeld dig Børsens nyhedsbreve her

BØRSEN

Selvstændig

Podcast