SENESTE NYT KURSER Bliv kunde
Finans

Mobilepay kan være tæt på europæisk betalingssamarbejde: “Når vi først er blevet enige om reglerne, så drejer det sig om få måneder før vi er oppe og køre”

Behovet for at kunne betale mobilt over landegrænser vokser med folks stigende rejselyst og kontakter på tværs af lande. Dette behov kan måske snart være løst.

I starten af september dannede Mobilepay, sammen med seks andre europæiske mobil-betalere, den europæiske organisation (European Mobile Payment System Association - Empsa) med 25 mio. registrerede brugere. Målsætningen er, at man i løbet af relativt kort tid skal kunne betale med sin mobil over grænserne.

Har nedsat arbejdsgrupper

Mobilepays nye topchef, Claus Bunkenborg, fortæller at Empsa har nedsat arbejdsgrupper, der fokuserer på, hvordan man kan samarbejde. Det handler om IT, jura og kommercielle aftaler. Hvad sker der eksempelvis, hvis en afsender ikke har penge? hvad skal vedkommendes bank så hæfte for.

“Når vi først er blevet enige om reglerne, så drejer det sig om få måneder før vi er oppe og køre,” fortæller, Claus Bunkenborg.

Han forklarer, at syv europæiske mobil-betalere var med til at starte Empsa, men der står yderligere 30 på lur. De er alle, ligesom Mobilepay, bygget lokalt.

Når man laver sådanne løsninger skal der samtidigt tages hensyn til eventuelle problemer med hvidvask og kend din kunde osv., siger chefen for Mobilepay.

Internationale perspektiver

Hvis man tænker ud i verden, hvor Danske Bank-ejede, Mobilepay ikke har nogen tilstedeværelse, så gøres det ikke bare med, at der lanceres en app. I udlandet.

“Det kræver, at der er noget betalingsinfrastruktur i bunden, der gør at man nemt kan overføre penge. En brugeroplevelse på mobil, hvor modtageren først får betalingen efter tre dage hænger ikke sammen,” understreger Claus Bunkenborg.

Her er de nordiske lande unikke med vores lange tradition for at lave infrastruktur mellem bankerne. Bare i Tyskland er det noget man laver bank for bank.

“Der skal være et samarbejde mellem banker, ellers får man ikke den udbredelse der skal til. Det er ikke noget vi tænker vi kan gøre i eget navn, men noget der skal gøres sammen med andre,” siger Mobilepay-chefen og fortsætter:

“Vi har også været mere optagede af, at vi fik de rigtige løsninger i Norden, hvilket har langt større prioritet for os”

Han ser langt større muligheder for at nå ud i andre lande med Mobilepay gennem det samarbejde der er kommet op og stå gennem Empsa. 

Andre læser også

BØRSEN

Nyhedsbreve

Tilmeld dig Børsens nyhedsbreve her

DAGENS

E-AVIS

E-avis vignette
Dagens E-avis

BØRSEN

Investor

Podcast

BØRSEN

Morgenbriefing

BØRSEN

Topchefernes strategi

Podcast

BØRSEN

Longreads

BØRSEN

Selvstændig

Podcast