SENESTE NYT KURSER Bliv kunde
Finans

Liberal Alliance: ATP-topchef kan ikke fortsætte efter udbyttefinte

Det er meget kritisabelt, at ATP's nuværende topchef, Christian Hyldahl, stod i spidsen for den afdeling i Nordea, der i 2006, 2007 og 2008 deltog i spekulation i schweizisk udbytteskat.

Det mener erhvervsordfører i regeringspartiet Liberal Alliance, May-Britt Kattrup, der har svært ved at se, at han kan fortsætte i jobbet.

"Det er et kæmpe problem og meget kritisabelt," siger ordføreren.

Hun kritiserer desuden, at ATP-chefen i 2016 sagde, at der ikke var flere handler, end dem der var kendt af offentligheden. I denne uge kunne Børsen fortælle om yderligere en handel for over 17 mia. kr. Christian Hyldahl har forklaret, at han havde glemt handlen.

"Det er meget problematisk og meget kritisabelt. Det er helt uacceptabelt," siger May-Britt Kattrup.

Synes du, han kan fortsætte som topchef i ATP?

"Med den viden jeg har nu, synes jeg det faktisk ikke," siger May-Britt Kattrup, der vil drøfte sagen med den ansvarlige minister, da hun "jo hverken kan fyre eller hyre nogen".

Finanstilsynets formand skal undersøges

Hun mener desuden, at det bør undersøges til bunds, hvorfor Finanstilsynets formand, David Lando, ikke reagerede, selvom han var medlem af bestyrelsen i den eksterne fond, som Nordea brugte til handlerne.

"Hvis det viser sig, at han har været vidende eller burde have været vidende om det, så er det meget stærkt problematisk. Derfor bør det undersøges tilbundsgående, om der er et problem i den her sag," siger May-Britt Kattrup og fortsætter:

"Vi ved det ikke endnu, og derfor er det vigtigt, at vi får en tilbundsgående undersøgelse af, om der er et problem. Er der det, så skal det selvfølgelig have konsekvenser."

Hvilke konsekvenser?

"Det må bero af sagens eventuelle omfang. For lige nu ved vi ikke, hvad der er sket, og hvad der ikke er sket. Derfor må vi vente på undersøgelsen. Vi kan ikke begynde at dømme nogen, før sagen er belyst."

Andre læser også

BØRSEN

Nyhedsbreve

Tilmeld dig Børsens nyhedsbreve her

DAGENS

E-AVIS

E-avis vignette
Dagens E-avis

BØRSEN

Investor

Podcast

BØRSEN

Morgenbriefing

BØRSEN

Topchefernes strategi

Podcast

BØRSEN

Longreads