SENESTE NYT KURSER Bliv kunde
Finans

Landbrugskredit vil tilbyde boliglån

Køer og grise rykker ind i storbyen. Eller i hvert fald kan man forvente, at landbrugets kreditinstitut, DLR, gør – på sigt. Realkreditinstituttet ønsker at udvide i fremtiden og vil tilbyde privatkunder boliglån.

Ambitionen er helt klar. Privatkunder skal også nyde godt af selskabets mulighed for at yde boliglån. Det oplyser direktørerne i realkreditinstituttet DLR Kredit Bent Andersen og Jens Kr. A. Møller til Børsen Finans.

”På sigt har vi som daglig ledelse et ønske om at komme ind i privatområdet,” siger direktør Bent Andersen, DLR kredit.

Melding midt i atomisering af realkredit


Udmeldingen kommer i en tid, hvor realkreditmarkedet er turbulent. Markedet for realkredit til privatkunder har set ens ud de sidste 200 år, men siden årsskiftet er Nykredit, Realkredit Danmark og senest Nordea Kredit kommet med nye modeller for, hvordan realkreditmarkedet skal se ud.

Men når markedet ser ud som i øjeblikket, er DLR kredit realistiske og har valgt at vente. Tiden er ikke til det lige nu, siger direktøren, som venter, at der kan om nogle år ske inden.

”Når man vil udvide, kræver det kapital. Når man i øjeblikket kigger på det danske landskab for ejendomme, er det ikke tiden til at sætte gang i nye aktiviteter,” siger han.

... men DLR venter et par år


Selskabet vil hellere bruge kræfterne i øjeblikket på at fastholde dets nuværende position i markedet. Men så snart der sker forbedringer, vil de udvide produktporteføljen.

DLR er allerede en lille spiller på privatboligmarkedet på Færøerne. Realkreditinstituttet har en aftale med Bank Nordik om at lave privatlån til færingerne på ejerboliger.

”Men det er en meget begrænset andel, vi har,” siger Bent Andersen.

DLR Kredit har en markedsandel på 6 pct. af realkreditobligationer i Danmark. Primært hjælper selskabet med lån til landbrug og fødevareproduktion, men porteføljen tæller også en smule erhvervsejendomme og andelsejendomme.


Læs alle finansnyheder her

Andre læser også

DAGENS

E-AVIS

E-avis vignette
Dagens E-avis

BØRSEN

Investor

Podcast

BØRSEN

Morgenbriefing

BØRSEN

Topchefernes strategi

Podcast

BØRSEN

Longreads

BØRSEN

Nyhedsbreve

Tilmeld dig Børsens nyhedsbreve her

BØRSEN

Selvstændig

Podcast