KØB SENESTE NYT KURSER Køb Abonnement
Finans

Lånansøgningerne vælter ind – mangler investorer

null

Better Rates har netop åbnet Danmarks eneste investeringsplatform, hvor långivere og private låntagere kan finde sammen for hver især at kunne opnå bedre vilkår end i banken.

I åbningsmåneden har Better Rates modtaget ansøgninger for 5,5 mio. kr. Indtil videre har virksomheden dog kun finansieret lån for samlet 55.000 kr.

”Med åbningen for udlån gennem Better Rates er det nu muligt for investorer at opnå et forventet afkast på 4,60-8,25 pct. om året på deres investeringer,” siger Marc Rossing, direktør for Better Rates.

Både långiver og låntager vinder

Læs også:
I starten vil Better Rates helst låne beløb i størrelsesordenen 10.000-50.000 kr., men på sigt vil de gerne udlåne større beløb.

Derfor søger virksomheden både store og små investorer. Det er muligt for investorerne at investere helt ned til 100 kr.

Ansøgerne bliver kreditvurderet, og når de er blevet godkendt, er de klar til at søge om et lån.

Långiverne sikrer sig et bedre afkast ved at investere direkte uden om banken, og låntagerne opnår lavere renter, da platformen ikke har lige så store udgifter som banken til personale og filialer.

Platformen har været i støbeskeen i to år, og i maj modtog Better Rates sin tilladelse fra Finanstilsynet.

Renten er fastlagt på forhånd

Der er 12 forskellige rentekategorier, hvor renteniveauet varierer fra 7 til 16 pct.

I sidste ende er det dog låntagerens beslutning, om han vil indgå en aftale på de opstillede vilkår.

”Investoren får stillet nogle oplysninger om låntageren til rådighed, så han i sidste ende kan vurdere, om han finder aftalen interessant, ” siger Marc Rossing.

Renten skal afspejle et afkast til investoren, en god rente til låntageren og lånets risiko. Renteniveauerne står ikke til forhandling. Målet er, at beskytte låntageren.

”Der er andre platforme på markedet, hvor man har et rentespænd, investorerne kan byde indenfor. Erfaringerne har været, at renterne bliver budt højt op, og så står låntagere tilbage med et lån, som ikke er så attraktivt, som det oprindeligt lød, ” siger Marc Rossing.

Marc Rossing anbefaler, at långiverne spreder deres midler ud i de forskellige rentekategorier og på forskellige låntagere. Det giver systemet mulighed for.

”Det smarte er, at investoren har mulighed for risikospredning. Vi fraråder, at man investerer alle sine penge i et lån, ” siger han.

Better Rates får stiftelsesprovisionen hver gang et lån bliver udstedt. Stiftelsesprovisionen varierer fra 5 til 6 pct.

Andre læser også

DAGENS

E-AVIS

E-avis vignette
Dagens E-avis