Karsten Ree køber 5300 biler af krakket bank

279809_16_9_large_960.jpg
Finans
Eksklusivt for kunder
28. mar 2014 KL.10:56
Opdateret kl. 12.31 med bekræftelse fra direktør i Østergaard Biler - Finansmanden Karsten Ree, der led et personligt tab på Amagerbankens krak på over 700 mio. kr. - eller 800 Ferrarier, som manden selv formulerede det - er tilsyneladende tilbage i storform.

Han køber Østergaard Biler. Det bekræfter adm. direktør Poul Henrik Tvede over for Børsen Finans.

"Karsten Ree købte aktierne i Østergaard Biler og overtog selskabet d. 1. november 2013," siger han til Børsen.

Ifølge eb.dk er salgsprisen 179 mio. kr., men det kan Poul Henrik Tvede hverken be- eller afkræfte. Det kan Karsten Ree heller ikke, men bekræfter handlen.

"Ja, det er jo rigtigt nok," siger Karsten Ree til eb.dk.

Han siger dog til avisen, at selskabet, der på franchise-basis styrer Europcars danske afdeling, råder over 5300 biler.

Østergaard Biler er ejet af holdingsselskabet Holding af 31. Oktober 2013. Bag det står den islandske investeringsbank Straumur Burdaras, som krakkede i 2009 og tidligere har ejet bl.a. stormagasinerne Magasin og Illum. Banken er i dag genskabt under navnet ALMC. 

Bilfirmaet har de seneste tre regnskabsår præsenteret pæne tocifrede overskud.

Østergaard Biler har ikke afleveret regnskab for 2013 endnu, men kom ud af 2012 med et overskud på 28 mio. kr. og en pengetank, der voksede til 229 mio. kr.

Milliardær igen

Karsten Ree træder ind som bestyrelsesformand i Østergaard Biler, mens sønnen Christian Ree også får plads rundt om det aflange bord.

Karsten Ree er bedst kendt som manden, der solgte Den Blå Avis til amerikanske Ebay for 2,1 mia. kr., men senere mistede sit medlemskort til milliardærklubben efter investeringer i bl.a. Amagerbanken, it-selskabet Zepto og flyselskabet Cimber Sterling.

Det seneste årsregnskab fra rigmanden viste dog, at egenkapitalen er tilbage over 1 mia. kr.

Børsen har været i telefonisk kontakt med Karsten Ree, men han endte opkaldet efter fem sekunder, fordi han sad midt i en generalforsamling.