SENESTE NYT KURSER Bliv kunde
Finans

Jyske Bank: Vi har ikke hjulpet kunder med at undgå skat

Jyske Bank afviser nu at have hjulpet kunder med at oprette offshore-selskaber i skattely som f.eks. Panama, som et notat fra de 11,5 mio. lækkede dokumenter fra det panamanske advokatfirma Mossack Fonseca angiveligt viser. 

"Det er ikke korrekt. Banken medvirker ikke til skatteunddragelse," skriver Jyske Bank i en pressemeddelelse og forklarer videre: 

"Jyske Banks bevæggrunde for og holdning til etablering af selskaber i forbindelse med private banking-aktiviteter har været de samme i mange år. Jyske Bank har ikke selv etableret og administreret selskaber for bankens kunder siden 2003." 

2000 offshoreselskaber

Tirsdag skrev Politiken, at Jyske Bank ifølge et lækket notat fra Mossack Fonseca i over 2000 tilfælde har hjulpet kunder med at oprette offshoreselskaber i bl.a. Panama og Gibraltar.

"Hr. Dalsgaard og hr. Fischer besøgte vores kontorer. (...) Vi viste dem Mossack Fonsecas Trust and Business Center. De sagde, at Jyske Bank havde oprettet omkring 2000 selskaber, især i Panama og Gibraltar, for at imødegå EU's direktiv om rentebeskatning", står der ifølge Politiken i mødereferatet.

Direktivet betyder, at banker i EU-landene fra 1. juli 2005 er forpligtet til at oplyse myndigheder i andre EU-lande, hvis deres statsborgere har renteindtægter i banken, så myndigheder i hjemlandet kan opkræve skat af pengene.

Kun få Panama-selskaber

Ifølge Jyske Bank har banken siden 2012 forlangt dokumentation for, at bankens internationale kunder betaler den skat, de skal, ellers stopper kundeforholdet. 

"Jyske Banks internationale kunder med selskaber har således fuldt lovlige selskaber, hvor vi sikrer, at der foretages de nødvendige skatteindberetninger. Samlet er der tale om ca. 1.100 kunder," skriver banken i meddelelsen. 

Ifølge banken selv har antallet af Jyske Bank-kunder med selskaber i Panama været meget begrænset og der har primært været tale om amerikanske kunder, der har ønsket at åbne en konto i Jyske Bank for deres allerede etablerede selskab.

"I dag har banken 13 kunder med selskaber i Panama, hvoraf ingen er danskere. Også disse kunder har dokumenteret, at de foretager skatteindberetninger," skriver Jyske Bank. 

Andre læser også

BØRSEN

Nyhedsbreve

Tilmeld dig Børsens nyhedsbreve her

DAGENS

E-AVIS

E-avis vignette
Dagens E-avis

BØRSEN

Investor

Podcast

BØRSEN

Topchefernes strategi

Podcast

BØRSEN

Longreads