SENESTE NYT KURSER Bliv kunde
Finans

Fremadstormende Nets-rival med første mio-overskud - øjner seksdobling i år

Det er gået stærkt, siden århusianske Clearhaus for 21 måneder siden startede med kortindløsning for netbutikker, der gør det muligt for butikkerne at tage mod betalingskort.

Selskabet, med over 7500 netbutikker som kunder, er allerede klart overskudsgivende, og den stærke udvikling ventes at fortsætte.

"Den industri, som vi er i, er relativt nemt at skalere uden at ansætte voldsomt flere mennesker," fortæller adm. direktør og medstifter af Clearhaus, Claus Methmann Christensen, der kører selskabet fra Århus med 32 kolleger.

Direkte konkurrent til Nets

Clearhaus, der er direkte konkurrent til en del af Nets, havde sidste år et driftsoverskud (ebita) på 4,6 mio. kr.

"Vi er stolte af resultatet," siger Claus Methmann Christensen.

I år ventes overskuddet på 15-30 mio. kr. på ebita-niveau – hvilket kan være op til en seksdobling. Den store margin i det ventede overskud er udtryk for en større usikkerhed om blandt andet, hvor mange institutionelle kunder der landes.

"Indsalgstiden til vores allerstørste kunder er lang. Det tager typisk 6-18 måneder at lave kontrakter med de største netbutikker i EU," siger direktøren og fortæller, at Clearhaus nu sidder på 15-20 pct. af markedet i Danmark, og at Clearhaus er til stede i de fleste EU-lande.

Tre af fire kunder i Europa

Kortindløseren faciliterer betalinger for 7.500 netbutikker i EU og henter allerede nu over halvdelen af omsætningen fra udlandet, og denne vækst vil fortsætte.

"Vi har fra starten set hele Europa, som vores hjemmemarked og bygget vores systemer ud fra den holdning. Det har gjort det nemt for os at komme ud over landets grænser," beretter Claus Methmann Christensen.

Selskabet skalerer forretningen ved at arbejde sammen med partnere på samme måde som Dibs, der er ejet af Nets, og Quickpay.

Desuden har Clearhaus købt Paylike, der hjælper dem i de lande, hvor der ikke er etableret en infrastruktur endnu på det område.

Øget finansiel regulering

Claus Methmann Christensen ser en fortsat stigende regulering i den finansielle sektor, også styrket af sagen om Panama-papirerne og den nylige historie om hvidvask i penge gennem Nordea og Danske Bank i Østeuropa.

"Vi har stor fokus på at fortsætte vores udvikling af intelligent software til at spotte forsøg på hvidvask af penge, for det er et område, der er stadig større fokus på både fra myndigheder og samarbejdspartnere," siger direktøren.

Børsen skrev onsdag, at Mobilepay snart er på vej med at facilitere betaling for 10.000 netbutikker i Norden. De begynder dermed at nærme sig Nets 26.000 netbutikker i Norden.

"Jeg er glad for Mobilepays fremgang, fordi det giver også kunder hos os, og det skaber awareness om, at Nets og Teller ikke længere er et monopol," fortæller Claus Methmann Christensen.

Andre læser også

BØRSEN

Nyhedsbreve

Tilmeld dig Børsens nyhedsbreve her

DAGENS

E-AVIS

E-avis vignette
Dagens E-avis

BØRSEN

Investor

Podcast

BØRSEN

Morgenbriefing

BØRSEN

Topchefernes strategi

Podcast

BØRSEN

Longreads

BØRSEN

Selvstændig

Podcast