SENESTE NYT KURSER Bliv kunde
Finans

Forbrugerombudsmand: Vi kan vinde over Jyske Bank

Hvis investorerne vælger at takke nej til Jyske Banks tilbud om forlig i JIHMO-sagerne, vil retssagerne fortsætte, og der står investorerne til at vinde.

Det mener Forbrugerombudsmanden, der alligevel anbefaler investorerne at takke ja til forliget, hvor Jyske Bank tilbyder en kompensation på 80 pct. af investorernes tab.

Begrundelsen lyder, at der altid er en risiko for at tabe retssager.

”Højesteret har ikke taget stilling til det her endnu, så der er jo altid en risiko for, at man vil vurdere det anderledes ved domstolene. Det er min vurdering, at der er handlet ansvarspådragende, og at vi kan vinde de her sager, men i lyset af den procesrisiko, der altid er, mener jeg, at det er et meget fair tilbud fra Jyske Bank,” siger forbrugerombudsmand Henrik Øe til Børsen Finans.

Retssager kan bortfalde – nye kan indledes

Retssagerne mod Jyske Bank er i øjeblikket på standby, så længe forhandlingerne om en såkaldt udenretlig løsning blev forhandlet. Det er denne, Jyske Bank efter flere måneders forhandlinger med Forbrugerombudsmanden og Investorforeningen nu har på plads.

På en generalforsamling d. 29. september skal Investorforeningens 1100 medlemmer – investorer, der er gået sammen om at søge erstatning for deres tab på investeringerne – stemme om, hvorvidt de vil acceptere kompensationen på 80 pct. af det tab, de har lidt.

To tredjedele af de 1100 medlemmer skal acceptere forliget, for at tilbuddet gælder. Sker det, bortfalder retssagerne mod Jyske Bank samtidig.

”Det er jo et betinget tilbud, så banken har betinget sig, at retssagerne skal falde bort,” siger Henrik Øe og fortsætter:

”Hvis det ikke bliver stemt hjem på generalforsamlingen d. 29., så er der ikke noget tilbud længere, og så kører retssagerne videre.”

Hvis to tredjedele accepterer kompensationen, kan øvrige investorer, der vælger at stemme imod, selv lægge sag an mod Jyske Bank efterfølgende.


Læs alle finansnyheder og nyt om finansnavne her

Andre læser også

BØRSEN

Nyhedsbreve

Tilmeld dig Børsens nyhedsbreve her

DAGENS

E-AVIS

E-avis vignette
Dagens E-avis

BØRSEN

Investor

Podcast

BØRSEN

Morgenbriefing

BØRSEN

Topchefernes strategi

Podcast

BØRSEN

Longreads

BØRSEN

Selvstændig

Podcast