SENESTE NYT KURSER Bliv kunde
Finans

Finanstilsynet: Vi har hjulpet Jyske-investorer

Selvom Jyske Bank har tilbudt investorerne et forlig, fastholder banken, at der ikke var noget i vejen med deres rådgivning ved salget af Jyske Invest Hedge Markedsneutral – Obligationer til investorerne tilbage i 2007.

Investorerne og Forbrugerombudsmanden er ikke enige, og det er Finanstilsynet heller ikke. Tilsynet gav således Jyske Bank en påtale i 2009 for at undlade at fortælle om produktets risici.

”Finanstilsynet påtaler, at Hedgeforeningen Jyske Invest handlede i strid med redelig forretningsskik og god praksis, jf. § 18 i lov om investeringsforeninger, specialforeninger m.v., da foreningen udarbejdede salgsbrochuren om Jyske Invest Hedge Markedsneutral – Obligationer, fordi brochuren ikke udgør en afbalanceret beskrivelse af produktets egenskaber og de risici, der er forbundet med investeringen,” skrev tilsynet dengang.

Nu ser det ud til, at en del af investorerne får en del af deres tab refunderet – Jyske Bank har tilbudt en kompensation på 80 pct. af tabet – og dermed har Finanstilsynet været til stor hjælp for investorerne, mener tilsynets direktør Ulrik Nødgaard.

”Jyske Invest-sagen er et godt eksempel på, at vores afgørelser kan være en helt konkret hjælp til forbrugere eller små investorer,” siger han til Børsen.

Udførlig rådgivning nødvendig

Investorerne har i alt tabt omkring 800 mio. kr. på obligationerne, hvoraf Jyske Bank regner med at betale 229 mio. kr. i kompensation til en række investorer.

Dermed sidder investorerne samlet set – som det ser ud lige nu – fortsat tilbage med et kurstab på over en halv mia. kr.

En del af dette kunne formentlig være undgået, hvis Jyske Bank havde rådgivet udførligt.

”Sagen understreger, hvor vigtigt det er, at bankerne giver udførlig og afbalanceret information om risikoen ved de investeringer, de rådgiver kunderne omkring. Det var et af de forhold, vi lagde stor vægt på i vores påtale til Jyske Bank,” siger Ulrik Nødgaard.


Læs alle finansnyheder og nyt om finansnavne her

Andre læser også

BØRSEN

Nyhedsbreve

Tilmeld dig Børsens nyhedsbreve her

DAGENS

E-AVIS

E-avis vignette
Dagens E-avis

BØRSEN

Investor

Podcast

BØRSEN

Morgenbriefing

BØRSEN

Topchefernes strategi

Podcast

BØRSEN

Longreads

BØRSEN

Selvstændig

Podcast