Sådan lød meldingen fra Kent Petersen, formand for Finansforbundet.
"Jeg mener ikke, at den finansielle sektor har været specielt aktiv. Jeg synes, at både Danske Bank og andre virksomheder har siddet med hænderne i skødet i al for lang tid. Hvis vi ser på, hvad der sker f.eks. i London, hvor jeg netop har været, er de et kvantespring foran os," sagde Kent Petersen under en paneldebat på en konference om konkurrencedygtighed i den finansielle sektor, der blev holdt på CBS.
"Ikke imponerende"
To af de seneste initiativer fra finansverdenen er Danske Banks boligportal Sunday og konkurrenten Bolighed, der har Spar Nord, Arbejdernes Landsbank, Nykredit og Sydbank i ryggen.
Men der er ikke meget nyt under solen i de nye finansinitiativer, lød det fra Kent Petersen.
"Ser man på de initiativer, der kommer fra den finansielle sektor, hvad enten det er Sunday, Bolighed eller hvad der ellers er kommet, er det jo ikke imponerende. For det meste er det noget, vi kender i forvejen," sagde han.
Forbundsformanden understregede samtidig, at MobilePay ikke er nævnt i samme åndedrag som uimponerende innovation. Ifølge Kent Petersen er betalingstjenesten nemlig "et af de mest geniale træk, der er lavet i nyere tid".
Udenfor et pengeinstitut
Hvor innovationen skal komme fra gav Kent Petersen ikke et konkret bud på, men han mener ikke, at den nødvendigvis skal komme fra et pengeinstitut.
"Hvis vi skal dyrke den innovationskraft, som vi tror på, at der er i den finansielle sektor i Danmark – specielt inden for fintech – så tror vi ikke, at det skal ske i et pengeinstitut. Der er nødt til at være et sted, hvor vi kan samle kræfterne. Og der er mange interessenter både i og udenfor den finansielle sektor, så det kan give god mening at tage fat på det der," sagde han.
Kent Petersen var ikke ene i paneldebatten. Også bestyrelsesformand i Danske Bank Ole Andersen og direktør i Finansrådet Ulrik Nødgaard debatterede. Ehvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen skulle også have deltaget, men blev forhindret.