SENESTE NYT KURSER Bliv kunde
Finans

Estland vil have fingre i amerikanske bøder til Danske Bank og Swedbank

De amerikanske myndigheder skal sende størstedelen af indtægterne fra eventuelle bøder til Danske Bank, Swedbank eller andre banker, der har lavet hvidvask i Estland, videre til den estiske statskasse.

Det kræver den estiske finansminister Martin Helme i et indlæg på hans personlige facebook-profil, skriver Bloomberg.

Helme, der for øjeblikket er i USA, skrev i et opslag på hans personlige facebook-profil, at
han arbejder på at sikre, at de amerikanske myndigheders undersøgelser af banker i Estland, gennemføres sammen med Estland og resulterer i "at størstedelen af bøden i sidste ende bliver en del af Estlands statsbudget."

Den daværende estiske justitsminister Urmas Reinsalu skrev i februar, at han havde igangsat en undersøgelse af det baltiske lands muligheder for at kræve kompensation for hvidvaskskandaler i landet, og at man havde ret til "en del" af erstatninger, der ville løbe op i hundredevis af millioner af euro, skriver Bloomberg.

I et interview med estisk stats-tv ERR onsdag sagde Helme, at han forventer at diskutere forskellige aspekter af de hvidvaskskandaler, der har ramt hans land, under møder med flere storbanker og det amerikanske finansministerium, der aktuelt undersøger Danske Bank. Helme sagde samtidig, at Estland er parat til at samarbejde fuldt ud med amerikanerne for at gennemføre en "hurtig, effektiv" efterforskning af hvidvasksagerne.  

Andre læser også

BØRSEN

Nyhedsbreve

Tilmeld dig Børsens nyhedsbreve her

DAGENS

E-AVIS

E-avis vignette
Dagens E-avis

BØRSEN

Investor

Podcast

BØRSEN

Morgenbriefing

BØRSEN

Topchefernes strategi

Podcast

BØRSEN

Longreads

BØRSEN

Selvstændig

Podcast