SENESTE NYT KURSER Bliv kunde
Finans

Danske Bank-solo på mobilbetaling irriterer konkurrenter

Danske Banks soloridt på den nye digitale løsning, hvor kunderne kan betale med mobilen, er en sten i skoen på resten af branchen.

Det bryder simpelthen med en gammel musketered i banksektoren om, at man laver fælles infrastruktur på det store ting, såsom dankortet og betalingsservice.

Related contentDet skriver Berlingske Business.

Danske Banks nye Mobilpay-system kan overføre penge til andre mobiltelefoner uden først at skulle udveksle kontooplysninger eller bruge NemId. Og systemet kan bruges uanset hvilken bank, man har.

Swipp'en på vej

Men andre banker har sammen udviklet et lignende system, Swipp-app'en, der snart skal lanceres, og her forstår man ikke, at Danske Bank ikke træder i de samme pedaler som de andre banker.

"Danske Bank har valgt at lave deres egen løsning, men et eller andet sted havde vi håbet på, at der kun ville være én løsning, så man ikke som forbruger skal ud og døje med at have to," siger Lasse Nyby, adm. direktør i Spar Nord, til Berlingske Business.

Undren i Jyske Bank

Også Jyske Banks topchef Anders Dam undrer sig.

"For os at se ville det være mest kosteffektivt, at der kun blev udviklet én platform, men vi accepterer selvfølgelig Danske Banks suveræne ret til at vælge deres egen vej," sige Anders Dam.

Danske Bank begrunder selv deres enegang med, at konkurrenternes app, Swipp, ikke kan bruges i udlandet.

Foreøbig har 220.000 danskere downloadet Danske Banks app, og næsten halvdelen af dem er ikke engang kunder i Danske Bank.

Related contentRelated content


Andre læser også

BØRSEN

Nyhedsbreve

Tilmeld dig Børsens nyhedsbreve her

DAGENS

E-AVIS

E-avis vignette
Dagens E-avis

BØRSEN

Investor

Podcast

BØRSEN

Morgenbriefing

BØRSEN

Topchefernes strategi

Podcast

BØRSEN

Longreads

BØRSEN

Selvstændig

Podcast