SENESTE NYT KURSER Bliv kunde
Finans

Dansk startup vælger Nordea i stedet for Danske Bank: ”Som startup skal vi tænke over, hvem vi laver partnerskaber med, og hvad de går og foretager sig"

For anden dag i streg løber tech-bbq-messen af stablen i Øksnehallen i København, hvor over 150 startups har mulighed for at fremvise deres idéer og i øvrigt komme hinanden og evt. investorer ved.

Når over 4000 personer fra dansk erhvervsliv samles til et arrangement af den kaliber, falder snakken uundgåeligt på Danske Banks hvidvaskskandale, der har domineret mediebilledet især siden sidste onsdag, hvor banken offentliggjorde sin længe ventede interne undersøgelse af sagen, og topchef Thomas Borgen fratrådte sin stilling. Han bliver dog i chefstolen ind til videre.

Hos iværksætterfirmaet Harba fortæller medstifter og cfo Jens Vallø Christiansen, at banken for nylig har stået overfor valget mellem Nordea og Danske Bank, da virksomheden var utilfreds med sin daværende bankforbindelse Nykredit. En beslutning som faldt ud til Nordeas fordel, da hvidvasksagen ifølge Jens Vallø Christiansen har slået skår i Danske Banks image.

”Som startup skal vi tænke over, hvem vi laver partnerskaber med, og hvad de går og foretager sig, og der betyder det noget, at Danske Bank er i en krise omkring hvidvaskning af penge,” siger Jens Vallø Christiansen og fortsætter:

”Problemet er, at man som startup ikke har lyst til at blive associeret med det, som Danske Bank står midt i. Der er det oplagt at vælge en anden, som kan levere de samme ydelser, men som ikke er midt i en krise.”

Jens Vallø Christiansen pointerer, at stod man i samme situation for to år siden, havde virksomheden nok valgt Danske Bank, da Nordea på det tidspunkt stod midt i en krise med Panama-papirerne.

"Som startup så ser man på, hvilke værdier bankerne har, og hvad de foretager sig, og hvis den ene bank er midt i en krise om hvidvask af penge fra Rusland, så vælger man den anden," lyder det fra Jens Vallø Christiansen, som fortæller, at virksomheden nu er i en proces med Nordea Startup & Growth, hvor kun underskriften mangler.

David Helgason: ”De burde have skiftet ledelsen for et år siden”

I juli skrev medstifter og bestyrelsesformand af unicorn-virksomheden Unity Technologies David Helgason i et længere opslag på Facebook, at han forlod Danske Bank som følge af hvidvasksagen og pointerede bl.a., at "hvis bare én person jeg kender også skifter fra Danske Bank, bliver jeg rigtigt glad." 

Den beslutning står han ved, da Børsen møder ham til tech-bbq i Øksnehallen.

"De burde have skiftet ledelsen for et år siden. Det er åbenlyst, at ledelsen ikke skulle have siddet der, imens undersøgelsen kørte. De vidste jo godt, at det var helt galt, for Thomas Borgen var chef for den internationale forretning," siger David Helgason.

Den profilerede iværksætter er utilfreds med, at bestyrelsen endnu ikke har udpeget Thomas Borgens efterfølger.

"Thomas Borgen møder stadigvæk på arbejde hver dag. Så længe, bestyrelsen agerer så svagt og så lidt, så kunne det ikke falde mig ind, at vende tilbage," siger han og tilføjer:

"Jeg vil gerne have, at Danske Bank reagerer ordentligt på den her sag. Jeg synes ikke engang, at de er i nærheden af overhovedet at reagere på sagen med en brøkdel af hvad de burde."

Peakon har ingen planer om at skifte

Hos Peakon, som er en platform, der måler og forbedrer medarbejderengagement, benyttes både Danske Bank og Spar Nord. Ifølge Phil Chambers, adm. direktør og medstifter, har man ikke overvejet at udskifte Danske Bank.

”Det er ironisk nok fordi hvidvaskkontrollerne var så komplekse, da vi forsøgte at åbne vores konto, at jeg aldrig vil gennemgå denne proces igen. Men hvis den samlede sikkerhed i banken ser usikker ud, vil vi selvfølgelig flytte vores penge andre steder,” siger han.

⚙ For at se dette indhold skal du acceptere cookies

Andre læser også

BØRSEN

Nyhedsbreve

Tilmeld dig Børsens nyhedsbreve her

DAGENS

E-AVIS

E-avis vignette
Dagens E-avis

BØRSEN

Investor

Podcast

BØRSEN

Topchefernes strategi

Podcast

BØRSEN

Longreads