Barclays mistænkt i ny sag om manipulation

244677_16_9_large_424.jpg
Finans
Eksklusivt for kunder
31. okt 2012 KL.14:43
Den britiske storbank Barclays står over for to nye amerikanske undersøgelser der påstår, at banken har flere ulovligheder i bagagen. Banken risikerer derfor endnu flere ridser i lakken, end sommerens Libor-skandale gav dem.

Barclays oplyser, at amerikanske anklagere og tilsynsmyndigheder har indledt en undersøgelse af, om banken har overtrådt en antikorruptionslov, da banken rejste penge fra mellemøstlige investorer i begyndelsen af den finansielle krise.

Banken fortæller yderligere, at de samarbejder med myndighederne, for at komme til bunds i undersøgelserne. Men noget tyder på, at de nuværende undersøgelser er en eskalering af tidligere undersøgelse, som de britiske myndigheder startede i 2008 af bankens mellemøstlige fundraising.

Barclays vil forsvare sig i slagsmålet

Samtidig med de nye undersøgelser er amerikanske myndigheder klar til helt nye sanktioner mod banken, hvor de påstår, at banken har manipuleret med elpriser i det vestlige USA mellem 2006 og 2008. Barclays fortæller, at de har tænkt sig at forsvare sig mod anklagerne.

De to undersøgelser sætter igen den stolte bank ud i et stormvejr. De havde ellers igennem sommerren forsøgt at ride den største storm af, ved at betale 450 mio. dollars i erstatning, da efterforskning viste, at den engelske Libor-rente var blevet manipuleret af banken i perioden 2005 til 2009. Nu truer nye undersøgelse så den britiske bank..

Onsdag erkendte den nye bestyrelsesformand Antony Jenkins så, at banken har travlt med at genoprette tilliden blandt aktionærer og den bredere offentlighed, men han nedtonede vægten af de nye amerikanske undersøgelser. Han mener ikke, at Barclays har gjort noget forkert. Det skriver Wall Street Journal.