SENESTE NYT KURSER Bliv kunde
Finans

Anders Dam: Ingen ekstraregning til Jyske Bank

Opdateret 8.52 - Jyske Banks aktionærer skal ikke frygt en ny ekstraregning i kølvandet på forliget om den stærkt tabsgivende hedgefond, der angiveligt har kostet investorerne 800 mio. kr.

Det er i hvert fald bankdirektør Anders Dams umiddelbare forventning. De beløb, der skal udbetales i erstatninger, er allerede kalkuleret ind, lyder det.

”Det er min forventning, at det ikke fremadrettet vil påvirke banken økonomisk negativt udfra de informationer vi har lige nu,” siger Anders Dam til Børsen Finans.

800 mio. tabt

Sent i går meddelte banken, at der er indgået et forlig med investorerne, der købte obligationer i hedgeforeningen Jyske Invest Hedge Markedsneutral kort før finanskrisen brød ud for alvor.

80 pct. af værdierne forsvandt, og investorerne tabte op imod 800 mio. kr. på at være med.

Jyske Bank har i årevis afvist at have fejlinformeret om risikoen, men nu har parterne fundet et løsningsforslag, som dog ikke er en garanti mod nye krav mod banken.

Jyske Bank valgte i sit seneste årsregnskab at hensætte 229 mio. kr. til at imødegå tab ved efterfølgende retssager knyttet til den omstridte hedgefond-investering.

Anders Dam forklarer samtidig, at det endnu er for tidligt helt at gøre regningen op.

"Vi har ikke det præcise tal, fordi de opgørelser, vi har fra Investorforeningen, kan vi ikke få til at passe i forhold til, hvor meget der de facto er handlet,"

Parter tæt på hinanden

Investorforeningen med 1100 medlemmer stod bag gruppesøgsmålet mod Jyske Bank. Foreningen støtter tilbuddet, der nu skal til afstemning blandt medlemmerne den 29. september.

At parterne er tæt på hinanden fremgår af det faktum, at Investorforeningen, hvorigennem 1100 medlemmer har anlagt gruppesøgsmål imod Jyske Bank, bakker op om tilbuddet.

Den 29. september afholder Investorforeningen generalforsamling, hvor gruppesøgsmålet formelt skal opgives. Det kræver, at mere end to tredjedel af de stemmeberettigede medlemmer stemmer ja til, at de hver især vil acceptere tilbuddet om en kompensation på 80 pct. af tabet og samtidig beslutter, at foreningen skal opløses.


Læs alle finansnyheder og nyt om finansnavne her

Andre læser også

BØRSEN

Nyhedsbreve

Tilmeld dig Børsens nyhedsbreve her

DAGENS

E-AVIS

E-avis vignette
Dagens E-avis

BØRSEN

Investor

Podcast

BØRSEN

Morgenbriefing

BØRSEN

Topchefernes strategi

Podcast

BØRSEN

Longreads

BØRSEN

Selvstændig

Podcast