SENESTE NYT KURSER Bliv kunde
Finans

Ærgerlig Anders Dam: Timingen var helt forkert

Opdateret 9.42 - Jyske Banks topchef, Anders Dam, skjuler ikke sin utilfredshed med forløbet omkring den omstridte hedgefond, der endte med at koste investorerne et stort trecifret millionbeløb.

Ikke over selve investeringsproduktet - men timingen af tilbuddet.

"Vi er meget kede af, og ærgerlige over de tab som investorerne har haft. Vi er selvfølgelig også kede af, at bankens medarbejdere med de bedste intentioner har rådgivet og solgt det her produkt til investorer," siger han til Børsen Finans og fortsætter:

"Og vi ærgrer os over, at vi introducerede produktet lige op til finanskrisen. Havde vi stedet gjort det i starten af 2009 ville investorerne have haft et pænt positivt afkast og så havde der næppe været en sag."

Jyske Bank har haft tre hedge-investeringsprodukter, og Jyske Invest Hedge Markedsneutral, der blev lanceret i efteråret 2007 som en lavrisikoinvestering har ifølge Anders Dam givet problemer. 

Investorerne købte obligationer i produktet for omkring 1 mia. kr., hvor 80 pct. af værdien siden forsvandt.

Kan have kostet kunder

Anders Dam vil ikke udelukke, at hele forløbet omkring den omstridte hedgeforening kan have kostet kunder. Men netto ser han ingen negativ effekt.

"Der er ikke noget som tyder på, at sagen har haft negativ betydning for vores forretning. Vores forretningsmæssige udvikling har gennem de seneste tre år været som vi har ønsket os," siger Jyske Bank-chefen.

Du mener ikke, der er kunder der har forladt Jyske Bank på grund af den her sag?

”Det kan godt være, der er. Men så er andre kommet til. Det er ikke til at vide, hvordan verden havde set ud uden den her sag," siger Anders Dam.

Negativ omtale

Den negative omtale af banken, havde han dog gerne været foruden.

"Det søger man jo altid gerne at undgå. Men det har vi haft i den her sag, nok også fordi vi har valgt ikke at kommentere sagen, så længe der var retsager," siger Anders Dam.


Læs alle finansnyheder og nyt om finansnavne her

Andre læser også

BØRSEN

Nyhedsbreve

Tilmeld dig Børsens nyhedsbreve her

DAGENS

E-AVIS

E-avis vignette
Dagens E-avis

BØRSEN

Investor

Podcast

BØRSEN

Morgenbriefing

BØRSEN

Topchefernes strategi

Podcast

BØRSEN

Longreads

BØRSEN

Selvstændig

Podcast