SENESTE NYT KURSER Bliv kunde
Finans

Advokatkontorer nægter kendskab til svindelmistænkt finansmand

De danske advokatfirmaer står i kø for at tage afstand til den svindelmistænkte finansmand Sanjay Shah. Han hævder ellers, at han har talt med "flere danske advokatfirmaer", som har sagt god for den fremgangsmåde, som Sanjay Shahs virksomhed Solo Group har brugt til at trække over 9 mia. kr. ud af Skat i refusion af udbytteskat.

"Jeg kan garantere, at vi aldrig har været i kontakt med Sanjay Shah, og vi ville aldrig rådgive om at malke statskassen på den måde," siger Torben Bagge, partner i advokatfirmaet Tommy V. Christiansen og tilføjer:

"Jeg stiller mig meget skeptisk over for påstanden om, at store danske advokatfirmaer skulle have blåstemplet den procedure, han har fulgt. Det vil komme fuldstændig bag på mig."

Læs også: Svindelmistænkt finansmand: Vi hev 9 mia ud af Skat lovligt - jeg er syndebuk
Meldingen er den samme fra Gorrissen Federspiel og Bruun & Hjejle.

"Vi har hverken bistået Sanjay Shah eller Solo Group, og vi har heller ikke rådgivet om den type transaktioner, hvor man spekulerer i regler om, om udbytteskat skulle være lovligt," siger partner i Gorrisen Federspiel, Tomas Haagen.

"Vi må ikke oplyse om kundeforhold, men der er ikke noget kundeforhold, så vidt jeg ved," siger Erik Banner Voigt, partner i Bruun & Hjejle.

Hverken Plesner eller Horten ønsker at kommentere sagen.

"Det er et generelt princip, at vi hverken be- eller afkræfter kundeforhold," siger Niclas Holst Sonne, partner i Horten.

Både Bech-Bruun og Kromann Reumert oplyser, at de ikke har haft nogen form for kontakt med Sanjay Shah.

⚙ For at se dette indhold skal du acceptere cookies

Andre læser også

BØRSEN

Nyhedsbreve

Tilmeld dig Børsens nyhedsbreve her

DAGENS

E-AVIS

E-avis vignette
Dagens E-avis

BØRSEN

Investor

Podcast

BØRSEN

Morgenbriefing

BØRSEN

Topchefernes strategi

Podcast

BØRSEN

Longreads