Det er en kendsgerning, at manglen på kvalificeret arbejdskraft er en stigende udfordring i Danmark. Særligt i IT-branchen mærker man den manglende arbejdskraft. Udfordringen bremser samtidig den danske vækst, hvor særligt SMV’erne rammes på grund af stigende lønomkostninger. Ved dette års studieoptag har flere IT-uddannelser måtte sige nej til at optage flere på grund af politisk omfordeling.
Men for den enkelte virksomhed løser eventuelt flere studerende på landets IT-uddannelser ikke den aktuelle mangel på kvalificeret arbejdskraft på den korte bane. Derfor må danske virksomheder i stedet vende blikket mod udlandet, der gemmer på en guldgrube af talenter. For langt de fleste virksomheder er der dog en stor barriere forbundet med at rekruttere på tværs af landegrænser, og hyret med at sikre, at det ansættelsesretlige og lønmæssige er i overensstemmelse med gældende regler, har lagt en dæmper på ansvarlige virksomheders mod på denne løsning. For hvordan sikrer man sig, at man overholder det pågældende lands lokale lovgivning? Og hvordan løser man behovet for lønudbetaling?
Hos den internationale HR- og rekrutteringsplatform, Deel, har man forsøgt at løse manglen på kvalificeret arbejdskraft ved at nedbryde barriererne for international rekruttering. Deel blev etableret i 2018 og åbnede i Danmark i 2022. Globalt er Deel nu til stede i over 160 lande, har mere end 15.000 virksomhedskunder globalt og er værdiansat til 12 mia. dollars. Deel Danmark har p.t. mere end 150 danske kunder.
Deel’s mission er at gøre det lettere for virksomheder og talenter at finde hinanden på tværs af landegrænser og samtidig formå at nedbryde de barrierer, der kan være forbundet med at hyre udenlandske talenter.
Nicolai Dam Hansen, der tidligere har arbejdet hos LinkedIn, er ansvarlig for Deel i Danmark og ved, hvor nemt det er at komme i kontakt med og identificere talenter og kapaciteter gennem diverse platforme i dag, som er til rådighed for det globale arbejdsmarked. Men det kan være lidt af et hyr for en virksomhed, der har identificeret en god kandidat, at få lavet en ansættelseskontrakt og administrere lønudbetaling, hvis den pågældende kandidat skal løfte arbejdsopgaven fra sit hjemland.
”Det er her, Deel kommer på banen som eksperten. Deel sørger blandt andet for, at man som virksomhed er compliant med skattebetalinger og Payroll. På platformen har vi i dag lokale samarbejdsaftaler med flere end 200 advokatfirmaer, der sikrer, at alle rettigheder på vegne af talenter og virksomheder overholdes”, uddyber Nicolai Dam Hansen.
Deel’s on-demand lønsystem indeholder bl.a. en udvidelse af lønkørselsfrister til den 20. i måneden, og virksomheder får tre gange mere tid end andre udbydere til at godkende udgifter, indtaste afspadsering, tilføje provision og bonusser samt indsende månedslønninger. Brugere af Deel’s service betaler et mindre, fast gebyr.
Virksomheder under 200 medarbejdere, der har ansættelser i flere end to lande, skal dog ikke betale et gebyr for tjenesterne.
”Der er enkelte danske virksomheder, der er så store, at de er i stand til at klare det hele selv. Men for langt de fleste er det ikke tilfældet. Deel har fundet et hul i markedet, der kun bliver mere aktuel i takt med den stigende globalisering. Samtidig peger undersøgelser på, at flere arbejdstagere søger job hos internationale virksomheder, hvilket er blevet lettere takket være bedre muligheder for remote arbejde,” slutter Nicolai Dam Hansen.
Læs mere på Deel.com