KØB SENESTE NYT KURSER Køb Abonnement

Optimer dit havearbejde med højbede: Tre grunde til at overveje dem

Foto: Unsplash

Hvis du bruger det meste af din tid på at tænke på finanser og børsen, er det vigtigt, at du også får koblet af. Her kan havearbejde være et kærkomment afbræk. Det er nemt og ligetil, og det holder dine hænder beskæftiget, så du har mulighed for at komme ud af dit hoved og bare leve.

Hvis du måtte bo et sted med lidt plads kan du sagtens få mulighed for at dyrke afgrøder alligevel. Du kan nemlig købe et højbed. Det er også en god løsning til dig, der har en have, men gerne vil gøre plantningen nemmere for dig selv. Læs med videre og bliv klogere på, hvorfor du bør investere din tid og penge i et højbed.

Selvforsyning og gennemsigtighed

Med højbede har du mulighed for at dyrke dine egne afgrøder. Du bestemmer helt selv, om du vil dyrke grøntsager, urter eller frugt i dine højbede. Det giver dig muligheden for at være delvist selvforsynende.

Når du selv dyrker dine afgrøder, har du også mulighed for at kontrollere dine fødevarers ophav. Du kan nemlig helt selv bestemme, om afgrøderne skal være økologiske eller ej. På samme måde ved du også, at ingen i produktionskæden har lidt overlast.

Optimal jordkvalitet og dræning

En stor fordel ved højbede er, at du kan tilpasse jordblandingen til dine afgrøder. Forskellige afgrøder trives i forskellige former for jordtyper. Derfor giver højbede dig mulighed for at skabe ideelle vækstbetingelser.

Med andre ord minimerer du behovet for at skulle ”kæmpe” mod jordens naturlige sammensætning. Det øger din chance for succes med dine afgrøder. Højbedene er også hævet over jorden, hvilket beskytter dine afgrøder mod vandovermætning og andre skader.

Ergonomisk pleje og let håndtering

Som navnet også indikerer, er højbede høje. Det hjælper ikke kun i forhold til jordsammensætningen. Det forbedrer faktisk også din plejeoplevelse betydeligt. Med et højbed behøves du ikke bøje dig eller knæle. I stedet kan du pleje dine afgrøder i en mere ergonomisk korrekt stilling. Det letter alt fra plantningen til høstningen. Det er især en fordel, hvis du er ældre eller har fysiske udfordringer.

Find det perfekte højbed hos Haveglad

Vil du også gerne nyde alle fordelene ved et højbed? Så behøver du ikke lede længere. Hos Haveglad finder du et stort udvalg af højbede – og alt hvad du skal bruge hertil. Det venlige og kyndige personale står altid klar til at hjælpe dig, så du ender med de helt rette produkter.

Forsiden lige nu