ESG-regulering og værdiskabelse

– SÅDAN INTEGRERER DU KRAVENE I DIN FORRETNING

 

Hent brochure

Få styr på ESG-reguleringens betydning for din virksomhed

EU’s taksonomi-forordning, EU’s nye rapporteringsdirektiv (CSRD) og det kommende due diligence-direktiv (CSDDD) er vigtige for alle virksomheder, der omfattes direkte af reglerne, eller som omfattes indirekte fordi de har kunder, som omfattes af reglerne.

Men hvordan får du styr på reglerne i din virksomhed? Hvilke bæredygtighedsdagsordener må forventes at fylde i fremtiden? Og hvordan integreres bæredygtighedsarbejdet effektivt med virksomhedens mål for vækst og indtjening, så det hårde arbejde også giver et forretningsmæssigt afkast? Det er noget af det vi stiller skarpt på, så du er klædt bedst muligt på.


Kort om indhold af forordning og direktiver

  • Taksonomiforordningens seks miljømål, betydningen af ”do no significant harm”, minimumsgarantier og de gældende tekniske screeningkriterier samt rapporteringskrav.
  • Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD), som vil medføre nye, detaljerede krav til både indhold og form i forbindelse med rapportering om ESG-forhold samt de tilknyttede rapporteringsstandarder (ESRS). Status på de danske regnskabsregler om redegørelsen for samfundsansvar.
  • Forslaget om Corporate Sustainability Due Diligence Directive (CSDDD), som vil sætte rammen om og konkrete krav til udførelse af due diligence due diligence på især miljøforhold og menneskerettigheder.


Målgruppe for uddannelsen

Alle som arbejder med ESG og bæredygtighed, eller som blot ønsket et opdateret overblik og indblik i ESG- og bæredygtighedsreglerne og deres betydning for virksomheders strategi. Vi giver dig metoder til det næste skridt og drøftelser om prioritering, ressourcer og forståelse for kravene. Uddannelsen er målrettet medarbejdere i ikke-finansielle virksomheder.

,

Varighed:
Èn dag

Næste hold:
12. oktober 2023
Kl. 09.00 – 16.00

Tilmeldingsfrist 1. okt.

Børsen Uddannelse
Poul Schmith / Kammeradvokaten
Kalvebod Brygge 32 1560 København V

Kampagnepris: 8.499 kr.
(Gælder t.o.m 21. juni 2023)

Normalpris: 9.995 kr.

ekskl. moms

Program – formiddag:

    • Hvad ser Børsen ske i virksomhederne, hvad har vi erfaret gennem Børsen Bæredygtig Cases. Introduktion til oplægsholdere og dagens forløb 
    • Baggrund og grundlæggende viden om og overblik over EU-reglerne og konsekvenserne af dem. Status på de danske regler om ESG og bæredygtighed
    • Hvad man skal vide om bæredygtighedsrapportering, leverandørkæder og due diligence
    • Hvordan angribes bæredygtighedsrapporteringen konkret? Praktisk roadmap og gennemgang af økonomisk aktivitet 
    • Mange kalder sine produkter for ”grønne”, ”bæredygtige”, ”klimavenlige” eller lignende. Men hvor går grænsen egentlig? Nyeste viden om grøn markedsføring
    • Frokost

    Program eftermiddag:

    • Caseinterview om arbejdet med EU-reglerne
    • Ideer til, hvordan bæredygtighed kan tænkes som værdiskabelse
    • Konkret arbejde med og sparring om virksomhedernes udfordringer
    • Case-interview
    • Opsamling og afrunding på gruppearbejde
    • Pause og snacks/forfriskning
    • Introduktion til biodiversitet og cirkularitet
    • To do-liste: Sådan kommer du videre
    • Afrunding

    På denne masterclass får du:

    → Overblik over reglerne om ESG og bæredygtighed

    → Nyeste viden om ESG-reglerne

    → Indblik i hvordan andre virksomheder arbejder med implementering af ESG-reglerne

    → Inspiration til integration af bæredygtighed i virksomhedens strategi og eksekvering

    → Forståelse for muligheder og udfordringer inden for biodiversitet og cirkulær økonomi

    → Mulighed for at sparre med andre om konkrete problemstillinger

    Mød dine undervisere

    Flemming Pristed

    Partner og advokat, Poul Schmith pr. 1. juli

    Flemming Pristed har 14 års erfaring som virksomhedsjurist og General Counsel hos KMD og Danske Bank. Fra 2019 til 2023 har han rådgivet danske og internationale virksomheder som partner hos SIRIUS advokater.

    Flemming tiltræder hos Poul Schmith med speciale i ESG og bæredygtighed, compliance, finansielle virksomheder, selskabsret/M&A og IT-ret.

    Den faglige dybde og bredde bruger han også som gæsteunderviser på Københavns Universitet i fagene Finansret og Bæredygtighedsret, og så er han medforfatter til lærebogen Bæredygtighedsret.

    Christian Sparrevohn

    Cofounder og partner, The Footprint Firm

    Christian Sparrevohn er cofounder og partner hos The Footprint Firm. Hans ekspertise stammer fra mere end 20 år hos McKinsey & Co, GN Store Nord og QVARTZ hvor han tilbragte størstedelen af sin tid med at hjælpe klienter på tværs af adskillelige sektorer inden for strategi, organisation, marketing og bæredygtighed. Hos The Footprint Firm fokuserer han særligt på at hjælpe internationale organisationer med at forankre deres bæredygtighedsarbejde både strategisk og operationelt, med særligt fokus på topledelsens og bestyrelsens rolle og ansvar.

    The Footprint Firm er en specialiseret dansk boutique konsulent- og consulting og investeringsselskab, der udelukkende fokuserer på at hjælpe etablerede virksomheder, offentlige institutioner og institutionelle investorer med analyse, strategi og den eksekvering der skal til for at få fuldt udbytte af deres bæredygtighedsindsats, og tilpasse den virksomhedens øvrige virksomhedsprioriteter.

     

    Linda Nielsen

    Professor, dr.jur., Københavns Universitet

    Linda Nielsen er Professor, Dr. Jur. på Københavns Universitets juridiske fakultet, og er ekspert i bæredygtighed og finansiel lovgivning. Hun er udpeget af Erhvervsministeren som formand for NCP Danmark angående OECD´s retningslinjer for ansvarlig virksomhedsadfærd, der bl.a.  indeholder due diligence procedurer. NCP Denmark er bl.a. en klageinstans. Hun har været medlem af EFRAG´s European lab hvor hun fulgte taxonomien vedrørende EU´s forslag for den fremtidige Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD). Hun har ligeledes erfaring som bestyrelsesformand for en pensionskasse og en bank og som næstformand i en investeringsfond.

    Københavns Universitet er den største uddannelses- og forskningsinstitution I Danmark, og en vigtig bidragyder til bedre uddannelse indenfor ESG og bæredygtighed.

    Louise Vogdrup-Schmidt

    Redaktør, Børsen Bæredygtig

    Louise er redaktør på Børsen Bæredygtig og har stået i spidsen for opbygningen af Børsens dækning af bæredygtighed, siden redaktionen begyndte arbejdet i oktober 2020. Louise har i samarbejde med et team på tværs af Dagbladet Børsen udviklet Børsen Bæredygtig Cases, hvor 50 virksomheders gode grønne projekter præsenteres. Børsen Bæredygtig Cases er frit tilgængeligt her

     

    Udforsk tilsvarende bæredygtige uddannelser

    masterclass

    Biodiversitet og konkurrenceevne

    Lær hvordan du kan integrerer biodiversitet i din virksomheds bæredygtighedsstrategi, udnytte dets potentiale for øget konkurrencekraft og forstå dets effekt på medarbejdertrivsel og effektivitet.

    Dato: 11. okt. 2023
    Varighed: Én dag
    Kampagnepris: 8.499 kr. ekskl. moms

    Tilbuddet gælder t.o.m. 21 juni*

    masterclass

    ESG og bæredygtig ledelse

    Lær at opnå succes med grønne bundlinjer og bæredygtighed for at tiltrække talent, investorer og være en relevant partner i en verden med stigende EU-regulering.

    Dato: 1. og 2. nov. 2023
    Varighed:
    To dage
    Pris: 12.995 kr. ekskl. moms

    masterclass

    Grøn kommunikation

    Lær hvordan du kan implementere en grøn retning i kommunikation og markedsføring, forstå regler og sanktioner om grønne budskaber og undgå greenwashing.

    Dato: 28. sept. 2023
    Varighed:
    Én dag
    Pris: 8.499 kr. ekskl. moms

    Tilbuddet gælder t.o.m. 21 juni*